V SMG premiera predstave Svetlane Makarovič Show strahov

Avtor: STA

Pionirski dom - Center za kulturo mladih je vstopil v novo gledališko sezono s premiero predstave Svetlane Makarovič Show strahov v režiji Violete Tomič, ki je bila včeraj v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG). Predstava je namenjena otrokom in vsem, ki to zmorejo biti. V ospredju je zabavna zgodba o različnih oblikah strahu.


Svetlana Makarovič / Foto: Jan Prunk, Wikimedia Commons

Kot so zapisali v Pionirskem domu, si vsak ustvari svoj strah, strahovi pa radi že na prvem vogalu prežijo na posameznike v različnih podobah. Tako gledalce strašijo črna vdova, ognjeviti zmaj, ki se je prikradel naravnost z Ljubljanskega gradu, mali vampir, ki se boji samega sebe, volkodlak iz Rdeče kapice, ki je že pozabil svojo osnovno zgodbo, bavbav, ki bi rad pohrustal take otroke, ki nočejo jesti, siva sluza, ki krade spanec z lepljivim kašljem in prehladom. Ne manjkajo niti robustna in škodoželjna dvojčka TemRazbov in že davno pokojna baronica von Tintengern, ki je od hude žeje na lovu za črnilom pisateljev.

Na koncu tega muzikala bodo mladi gledalci spoznali resničnost starega rekla, da je strah na sredini votel, okrog pa ga nič ni, so še zapisali v Centru za kulturo mladih.

V predstavi igrajo Teja Bitenc, Urša Strehar Benčina, Mira Petek, Tanja Stojanović, Eva Bezek, Matija Klasinc in David Meze. Vokalna mentorica je bila Eva Moškon, koreografijo je prispeval Jan Rozman. Glasbo je napisal Davor Herceg, kostume pa so izdelali v Incognito Design.

Ponovitev predstave sledi  23. novembra ob 18. uri v Festivalni dvorani v Ljubljani.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-smg-premiera-predstave-svetlane-makarovic-show-strahov