Bralke - bralne uprizoritve dramskih besedil študentov AGRFT UL

Avtor: Kristina Mihelj

Neverjetno, koliko svetov domuje v nas.


Foto: Boštjan Lah, Matej Kristovič

Do kolikih svetov imamo dostop, če se potrudimo. Kaj na celem svetu nas najbolj razvname? Kaj na celem svetu je vredno, da pišemo in intenzivno razmišljamo o njem? »In potem vse to lepo organiziram. Premečem. Spet organiziram. Zavržem. Sestavim. Verjamem. Obupam. Popravim. Znova sestavim. Zapakiram v dramsko besedilo.«

***

Z bralno uprizoritvijo svojih dram se bodo predstavili Sandi Jesenik, Katarina Košir in Ana Obreza.

Njihovo mentorico doc. mag. Žanino Mirčevsko navdušujejo trenutki, v katerih skozi prizor pokuka umetniški zaklad posameznika, ki je skrit v njem. »Pred sabo gledam ljudi, ki so bogati, zanimivi, posebni in dragoceni.« Veseli jo, ko se začno zavedati moči tega zaklada in upa, da bo ta prepoznaven tudi drugim.

Od vsake drame bomo dobili le košček za pokušino. A vendarle dovolj za prvi vtis. Mladi ali izkušeni režiserji, dramaturgi, igralci – ste v kateri izmed dram zaslutili potencial? V vsakem primeru bi bili študentje veseli vašega komentarja in bi prisluhnili vtisu po bralkah. Pa ne le vtisu profesionalcev, temveč tudi naključnih gledalcev.

Pri bralkah sodelujejo: Vanja Plut, Viktor Meglič, Petja Labović, Nika Korenjak, Tamara Avguštin, Zala Ana Štiglic, Timon Šturbej, Liza Marija Grašič, Rok Prašnikar, Sara Gorše, Tines Špik, Juš Zidar, Urška Sajko.

***

Vsebino Biltenov 49. Festivala Borštnikovo srečanje ustvarjajo študentke in študenti mariborske Filozofske fakultete, ljubljanske Akademije za gledališče, radio, film in televizijo in zunanje prostovoljke. Ponovno pa bilten sodeluje tudi z gledališkim portalom SiGledal.

Povezave:


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/bralke-bralne-uprizoritve-dramskih-besedil-studentov-agrft-ul