KUD v prihodnjem tednu

Avtor: KUD France Prešeren

Za prihodnji teden KUD France Prešeren napoveduje: monodramo Noč čisto na robu gozdov, večer poezije Dar, ušesa in drevored, Improligo in šolsko improligo - ŠILA ter predstavo Kaličopkovega gledališča Ljudski godci.


Program: 

Sreda, 3. marec ob 20.uri

Bernard - Marie Koltès
NOČ ČISTO NA ROBU GOZDOV
Monodrama Bernarda.- Marie Koltesa v režiji Scotta Fieldinga in v izvedbi Snežane Martinović

Režija: Scott Fielding
Igra: Snježana Martinović
Prevod: Suzana Koncut
Luč: Miha Mramor

»Jaz sem dobil to idejo za take, kot sva ti in jaz… težko bi ti razložil, še sam težko razumem vse, ne da bi kaj pomešal…«
Noč čisto na robu gozdov je zavzet ugovor proti tiraniji, obupana prošnja, klic k razumu, poslednji poskus osmisliti ta nesmiselni svet.
»Kaj lahko storiva, ti in jaz, ko pa imajo v rokah ministrstva, kifeljce, vojsko, šefe, ulico, križišča, metro, svetlobo, veter… ko pa lahko od tam zgoraj pometajo z nami?«

Scott Fielding je ameriški režiser, igralec in učitelj igre. Študiral je na Michael Chekhov studio v New Yorku in magistriral iz umetnosti na California State University. S strani International Michael Chekov Association je priznan kot master učitelj igre. Je umetniški direktor Alchymia Theatre in direktor  Michael Chekov Actors Studia v Bostonu. Režiral je v številnih gledališčih v ZDA, Braziliji in Evropi. Kot igralec je igral v gledališčih Off in Off-Off Broadway v New Yorku, v Chicagu in Los Angelesu. Trenutno režira in uči na področju bivše Jugoslavije, kjer sodeluje z gledališči in umetniškimi akademijami.

Snježana Martinović je akademska igralka, diplomirala je na Akademiji odrskih umetnosti v Sarajevu. Kot igralka je delala v številnih gledališčih (Teatar Obala Sarajevo, Teaterhaus Stuttgart, Telo Tanz Studio Stuttgart, Theater Premol Grenoble, Narodno pozorište Sarajevo, Gledališče Koper, Društvo B-51 Slovenija…) in filmih (Azra, Belle epoque, Praznik v Sarajevu, Bizantija…). Od leta 2003 je docentka za scenski gib na oddelku za igro Fakultete humanističnih znanosti v Mostarju. V KUD France Prešeren je režirala dramo Demoni Larsa Norena, ter igrala in režirala predstavi Jackie Elfriede Jelinek in Osamljena ženska Daria Foja.
Vstopnina 12 €, študentje, dijaki in upokojenci 9 €.

Četrtek, 4. marec ob 20.30

DAR, UŠESA in DREVORED
Večer poezije

Predstavitev novih pesniških zbirk Primoža Čučnika "Kot dar", Gregorja Podlogarja "Vesela nova ušesa" in Vida Sagadina "Drevored".
Na predstavitvi teh še svežih knjig, izdanih pri LUD Šerpa bodo sodelovali:
Gregor Podlogar(glas) in Sašo Kalan-Menu B (zvočna slika); Vid Sagadin (glas)in Primož
Pirnat (glas); Primož Čučnik (mrmranje in vokal).

Vstop prost.

Petek, 5. marec ob 17.00 in 18.30

ŠILA – šolska impro liga
Tekmovanje srednješolskih ekip v gledališki improvizaciji.
Vstopnina 2,5 €, obe tekmi 4 €.

Sobota, 6. marec ob 17. uri

Sobotaža zmaja Franceta
KALIČOPKOVO GLEDALIŠČE „LJUDSKI GODCI“

Predstava Kaličopkovega gledališča, prirejena po stari ljudski pripovedki, je obogatena s spoznavanjem starih ljudskih inštrumentov. Primerna je za otroke od 4. leta naprej in traja 30 minut.
Ljudski godci si služijo za življenje tako, da z glasbo razveseljujejo ljudi, le-ti pa jih za nagrado obdarujejo. Pripovedka nas nauči, da človek ne sme prezirati niti najmanjšega darila.
Predstavi bo sledila še ustvarjalna delavnica, kjer si bodo otroci lahko izdelali preprosto lutko, igračo ali sliko.
Vstopnina: 4,5 €. Abonmajska vstopnica 22,5 € – 7 vstopnic za ceno petih.

Nedelja, 7. februar ob 20. uri

Impro liga
Vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, 4 krog:

Veselička : Kuli-Muli
Vstopnina 5 €, študentje in dijaki 4 €.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kud-v-prihodnjem-tednu