Sklad Staneta Severja objavil razpis za podelitev nagrad za igralske dosežke

Avtor: STA

Sklad Staneta Severja je objavil razpis za letošnje nagrade za igralske dosežke, in sicer za dve nagradi za stvaritve igralcev v poklicnih gledališčih, za nagrado za igralsko stvaritev študenta dramske igre ter za nagrado za stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču. Predloge za nagrade bo sklad zbiral do 25. oktobra.



Za nagrade se lahko potegujejo igralci vlog, ki so bile odigrane v premiernih uprizoritvah med 30. septembrom 2013 in 30. septembrom 2014, so sporočili s sklada.

Kandidate lahko predlagajo poklicna gledališča, profesionalna-izveninstitucionalna gledališča in profesionalne gledališke skupine, Združenje dramskih umetnikov Slovenije, odbori Združenja v posameznih gledališčih ter AGRFT v Ljubljani, JSKD in posamezniki.

Sklad Staneta Severja, ki je bil ustanovljen v spomin na legendarnega gledališkega in filmskega igralca, bo letos nagrade podelil 44.

Lani sta nagrado za najboljše dosežke na slovenskih poklicnih odrih prejela Primož Pirnat in Pia Zemljič. Nagradi za najboljšega študenta dramske igre in za najboljšega ljubiteljskega igralca sta pripadli Benjaminu Krnetiću in Mateju Čujoviču.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sklad-staneta-severja-objavil-razpis-za-podelitev-nagrad-za-igralske-dosezke