V KUD France Prešeren napovedujejo jesensko gledališko sezono

Avtor: STA

V KUD France Prešeren tudi po podaljšanju Trnfesta ne počivajo. Pripravili so jesensko gledališko sezono, v sklopu katere bo dvorana v Trnovem gostila manjša slovenska gledališča in gledališke ustvarjalce. Pričela se bo v sredo, 17. septembra, ko bo ob 20. uri oder zasedel Matija Solce s svojim Pavliho.


foto: Arhiv STA

Dan zatem, 18. septembra, si bo mogoče ogledati Kabarete Simplozij, najstarejšo predstavo Rozinteatra. Andrej Rozman Roza bo ponovno nastopil še teden kasneje, ko bo ob spremljavi Gorana Završnika odigral predstavo Že spet obisk.

V četrtek, 25. septembra, se bo predstavila rezijanska pesnica, pevka in pripovedovalka Silvana Paletti, njenemu nastopu bo sledil pogovor. Ponovno se v Trnovo vrača tudi stand-up, 27. septembra se bo mogoče nasmejati hitrim jezikom Gašperja Berganta z ekipo, v nedeljo, 28. septembra, pa bo s predstavo Sahib nastopil Brane Završan.

Oktobra bo gostoval BiTeater z Zdravo predstavo in Robinzonom, Brane Potočan s svojim novim cirkuškim projektom, Cirkus Bufetto z Elizabeto Bam, nekaj večerov bo napolnil Matija Solce, Andrej Rozman Roza pa bo premierno uprizoril Jezik ne jezi se.

Kot je ob napovedi jesenske gledališke sezone v KUD France Prešeren zapisal Roza, ki je z novim vodstvom postal predsednik programskega odbora, si prizadevajo, da bi v KUD France Prešeren to sezono nastopilo veliko zanimivih malih gledališč, ki nimajo svojega domicila, pa tudi takih, ki domicil imajo, a zaradi prostorskih težav ne igrajo že narejenih in za publiko še zmeraj zanimivih predstav.

Spomnil je, da je Rozinteater nastal kot del produkcije KUD France Prešeren, potem pa se je, podobno kot še nekatere druge gledališke skupine, ki so začele kot del tega društva, osamosvojil, saj sta rastoča finančna luknja in nepregledna organiziranost onemogočala normalno delo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-kud-france-preseren-napovedujejo-jesensko-gledalisko-sezono