Pred KUD France Prešeren začetek festivala Klovnbuf

Avtor: STA

Z javno vajo predstave Cirkuški dežnik je lahko...!, ki je nastala v koprodukciji med Zavodom Bufeto in estonskim Theatrom Korolevski Giraf, se bo ob 17. uri na dvorišču KUD France Prešeren začel sedmi mednarodni festival sodobne klovnade in cirkusa Klovnbuf. Pod sloganom Cirkus je...! se bo do 13. septembra zvrstila vrsta predstav.


Foto: Rok Govednik

Festival, ki ga pripravlja Zavod Bufeto, bo predstave, ki so večinoma brezplačne, ponudil v Slovenskem mladinskem gledališču, v KUD France Prešeren, v Stari mestni elektrarni ter na ljubljanskih ulicah. Obiskovalci si bodo lahko ogledali predstave in nastope gostujočih umetnikov iz Rusije, Francije, Španije, Ukrajine, Estonije, Italije in Slovenije.

Med predstavami so organizatorji izpostavili ponovno gostovanje ruskega umetnika Alekseja Mironova, ki se bo tokrat predstavil z uprizoritvijo Vremenar, ter predstavnike t.i. področja Nouveau Cirqua, Francoze My!Laika in španski dvojec Los Santos, ki se bodo predstavili s Kabaretom različnosti.

Udeleženci delavnice sodobne Commedie dell'arte bodo pod mentorstvom Mattee Spiazzija pripravili produkcijo Julija ali Avgusta?, na mestnih ulicah pa se bodo s projektom Raw Art - Post cirkus predstavile diplomantke kijevske akademije za cirkuške umetnosti.

Na ogled bo tudi predstava Guliver - Moje potovanje v Liliput z igralcem Blažem Šefom v produkciji Društva lutkovnih ustvarjalcev, Barbare Bulatović in Zavoda Bufeto, ki bo na festivalu doživela predpremiero.

Festival je pred dogajanjem v prestolnici v juniju in juliju potoval tudi po Sloveniji, Klovnbufova karavana se je ustavila v Novem mestu, Murski Soboti, Izoli, Slovenj Gradcu in Celju.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pred-kud-france-preseren-zacetek-festivala-klovnbuf