Trnfest podaljšan do 14. septembra

Avtor: STA

V KUD France Prešeren so se odločili, da letošnji Trnfest, ki je bil še teden pred začetkom pod vprašajem, podaljšajo do 14. septembra. Kot je pojasnil predsednik društva Tomislav Vrečar, so se za to potezo odločili zaradi odziva tako obiskovalcev kot velikega števila izvajalcev, ki so želeli nastopiti na Trnfestu.


Romeo in Julija / Foto: Arhiv Šugla

"Poudaril bi še, da se je toliko ljudi javilo, ker so ugotovili, da smo še vedno sposobni speljati festival," je še dejal Vrečar.

Sodelujoči bodo znova nastopali brezplačno, Vrečar pa dodaja, da veliko od sodelujočih izvajalcev drugače nima kje nastopiti. "Mi jim nudimo oder in tehnično podporo, oni pa nam v zameno nudijo nastope," je dejal.

Podaljšano dogajanje na tradicionalnem avgustovskem festivalu v Trnovem se bo nadaljevalo že v nedeljo s predstavo Šugla Gledališča Romeo in Julija.

Med dogodki Vrečar med drugim izpostavlja še odprtje razstave Nine Bric Đusi, koncert in besne pesmi Janija Kovačiča in Ane Pupedan, predstavitev knjige Vena Jemeršiča Električni Golaž ter koncerte skupin Anavrin, Sausages in Hamo & Tribute2love.

Na oder bodo stopili tudi klovni z mednarodnega gledališkega festivala Klovnbuf, ki bo na Karunovi gostoval tri dni. Dogajanje bo zaključila mlada ljubljanska zasedba Kino za dva.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/trnfest-podaljsan-do-14-septembra