Jovanović brez podpore za mesto direktorja mariborskega lutkovnega gledališča.

Avtor: STA

Mariborski mestni svet je na včerajšnji seji prisluhnil kolektivu Lutkovnega gledališča Maribor in zavrnil predlog Kviaza za imenovanje Saše Jovanovića za novega direktorja gledališča.


Foto: Arhiv Lutkovno gledališče Maribor

Zaposleni in svet zavoda so se namreč zavzeli za podelitev novega petletnega mandata aktualni direktorici Mojci Redjko, zato je mestni svet podprl ponovitev razpisa. Kot je pred razpravo pojasnil predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (Kviaz) Renato Škerbinc, so se na razpis v predvidenem roku prijavili štirje kandidati, komisija pa je po oceni o primernosti kandidatov razgovor opravila s tremi. Po obravnavi mnenj sveta in programskega sveta gledališča so z večino glasov podprli Jovanovića. Škerbinc je ob tem zavrnil obtožbe o domnevnem lobiranju glede odločanja o kandidatih. O tem na komisiji po njegovih besedah ni bilo nobenega govora, seznanili so se zgolj z informacijami s strani župana, da so nekateri lobirali za ostala kandidata, nihče pa za sedanjo direktorico, kar da je čudno in da je morda zaradi tega potrebna osvežitev na tem položaju.

Mestnim svetnikom je spregovorila predstavnica zaposlenih Elena Volpi, ki je v imenu celotnega 24-članskega kolektiva podprla dosedanjo direktorico ter mestni svet pozvala, da se odločijo razumno in podprejo njihovo dosedanje delo. Na vprašanje svetnika SD Metoda Dolinška je pojasnila, da so se podrobno seznanili s tremi kandidati in o njih resno razpravljali. Za sedanjo direktorico se je izreklo 12 zaposlenih, sedem jih je bilo za Miho Horvata, dve pa sta bili neveljavni. Potem ko so mestni svetniki zavrnili predlog imenovanja, je predsednik Kviaza Škerbinc dejal, da zavrnitev ne pomeni avtomatsko ponovitve razpisa, saj je komisija avtonomen organ in lahko imenuje tudi novega kandidata. Čeprav se na seji niso mogli dogovoriti, kakšna so v tem primeru poslovniška pravila, so na koncu svetniki podprli predlog, s katerim so Kviaz pozvali, da ponovi razpisni postopek.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/jovanovic-brez-podpore-za-mesto-direktorja-mariborskega-lutkovnega-gledalisca