Cankarjev dom s pestro ponudbo abonmajev za otroke in mlade

Avtor: STA

V Cankarjevem domu so za otroke in mladostnike pripravili abonmaje za sezono 2014/2015. Tako bodo še vedno na voljo Moj prvi abonma za otroke od petega do desetega leta, D best abonma, za najstnike od 11. do 15. leta, ter Ta hud abonma za dijake in študente. Uvajajo pa novi Bis! abonma, ki bo temeljil na medgeneracijskem povezovanju.


Foto: Nebojša Tejić STA

V vse abonmaje so, kot so zapisali v Cankarjevem domu (CD), vključili gledališke in glasbene predstave kakovostnih izvajalcev. Med njimi so tudi premierne uprizoritve. Tako bodo v Mojem prvem abonmaju maja 2015 s svojim novim glasbenim podvigom Enci benci Katalenci najmlajše animirali člani skupine Katalena.

V D best abonmaju bo po lanski uspešnici Prosto po Prešernu režiserke Maruše Kink na ogled njena gledališka predstava Veliki pok, v kateri se bodo igralci na zanimiv način lotili znanih znanstvenikov, humanistov, raziskovalcev, umetnikov in drugih vizionarjev. V Ta hudem abonmaju pa se januarja obeta velika koprodukcijo CD, SNG Drama Ljubljana in Mestnega gledališča ljubljanskega - krstna uprizoritev dramatizacije Iliade v režiji Jerneja Lorencija.

Novi Bis! abonma ponuja pet gledaliških predstav - gostujočo predstavo črnogorskega narodnega gledališča v režiji Radmile Vojvodić z naslovom Everyman Đilas, Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli kolektiva Beton Ltd, Homerjevo Iliado, gledališko-glasbeno predstavo s Polono Vetrih in Sašo Tabakovićem MI HA IŠ – kdo si človek? ter predstavo Iztoka Mlakarja Sljehrnik.

Za ljubitelje filma so pripravili vsebinsko obogaten filmski abonma Liffe po Liffu +, v katerega so uvrstili sedem filmov, ki jim bodo sledila predavanja priznanih strokovnjakov. Med njimi bodo italijanski filozof Umberto Galimberti, psiholog in psihoterapevt Andrej Perko ter zgodovinar in humanist Jože Pirjevec, so še sporočili iz Cankarjevega doma.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/cankarjev-dom-s-pestro-ponudbo-abonmajev-za-otroke-in-mlade