Izdajalec na največjem romunskem festivalu

Avtor: SMG

Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, največja mednarodna uspešnica Slovenskega mladinskega gledališča, bo sezono zaključila s prestižnim gostovanjem na največjem romunskem festivalu v mestu Sibiu.


Foto: Žiga Koritnik

Tam si jo bo moč ogledati 7. junija v okviru 21. mednarodnega festivala gledališča Sibiu, na katerem se bodo predstavile zvezde svetovnega gledališča, npr. Silviu Purcarete, Lev Dodin, Wajdi Mouawad, ob njih pa v desetih dneh gosti umetnike iz 60 držav, katerih predstave si bo dnevno ogledali 62.000 gledalcev, oživil pa bo celotno mesto.

Sibiu je osemindvajseto mesto v tujini, v katerem bo gostovala Frljićeva predstava, Slovensko mladinsko gledališče je z njo v začetku maja nadvse uspešno nastopilo v Firencah, v okviru uglednega mednarodnega gledališkega festivala Fabbrica Europa. Izdajalec je bil doslej na ogled že v Portu, Almadi, Firencah, Besançonu, Lyonu, São Paulu Vilni, Subotici, Rouenu, Hamburgu, Metzu, Mulhouseju, Omsku, Helsinkih, Beogradu, Vroclavu, Bruslju, Montrealu, Braunschweigu, Wiesbadnu, na Reki, v Zagrebu, Skopju, Sarajevu, New Yorku, Bratislavi in Novem Sadu.

Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! se julija že šestič predstavlja v Franciji, tokrat na festivalu v Dunquerqu, potem pa se 19. julija vrača v Italijo, ko bo ta svetovni »hit« Slovenskega mladinskega gledališča, Evropskega ambasadorja kulture 2008, odprla mednarodni festival Mittelfest v Čedadu.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/izdajalec-na-najvecjem-romunskem-festivalu