Oliverju Frljiću nagrada za predstavo 25.671 na poljskem festivalu

Avtor: PGK

Avtorski projekt 25.671 v režiji Oliverja Frljića, ki govori o izbrisanih in s katerim se je Prešernovo gledališče Kranj pretekli teden predstavilo v tekmovalnem programu letošnjega 22. mednarodnega gledališkega festivala Kontakt, ki je od 24. do 30. maja 2014 potekal v Torunju na Poljskem, je bil deležen dobrega odziva občinstva, njegovo družbeno aktualnost pa je prepoznala tudi strokovna javnost.


25.671 / Foto: Mare Mutić

Oliver Frljić, režiser predstave 25.671 v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj je namreč prejel nagrado časopisa Gazeta Wyborcza za najbolj pronicljivo prepoznanje aktualnih problemov sedanjosti.

Na festivalu Kontakt je bilo v tekmovalnem programu šestnajst predstav, poleg Prešernovega gledališča Kranj, ki je zastopal Slovenijo, so se omenjenega festivala udeležile še gledališke skupine iz Litve, Latvije, Irske, Nemčije, Poljske, Romunije, Madžarske, Srbije, Nizozemske in Italije.

Prešernovo gledališče Kranj je do zdaj za predstavo 25.671 (premiera je bila 21. marca 2013) prejelo več nagrad: na lanskem Borštnikovem srečanju nagrado za najboljšo uprizoritev pretekle sezone in dramaturginja Marinka Poštrak za umetniško vodenje, na festivalu v Kragujevcu nagrado za najboljši scenski pristop, na letošnjem Tednu slovenske drame pa Šeligovo nagrado za najboljšo predstavo po oceni strokovne žirije. Predstava 25.671 nas brezkompromisno sooča s konkretno problematiko izbrisanih in je tako pri občinstvu kot tudi pri gledališki stroki prepoznana po svoji izjemni družbeni angažiranosti. 

Povezava: 22. mednarodni gledališki festival Kontakt


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/oliverju-frljicu-nagrada-za-predstavo-25-671-na-poljskem-festivalu