V Španskih borcih drevi premiera predstave za otroke Huda mravljica

Avtor: Španski borci

Mednarodni plesni ansambel EnKnapGroup je po sedmih letih delovanja, v katerih je sodeloval s 23 domačimi in tujimi avtorji ter ustvaril 17 celovečernih predstav, pod umetniškim vodstvom in v režiji mednarodno uveljavljenega koreografa Iztoka Kovača prvič ustvaril tudi predstavo za najmlajše gledalce (od 2 do 6 let).


Foto: Miha Fras

Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce, ki bo premiero doživela nocoj, ob 18. uri v Centru kulture Španski borci, je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava, v kateri nastopa ansambel EnKnapGroup (Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza) z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju, vsebuje pa tudi didaktične elemente, saj malim gledalcem slikovito predstavi rod mravelj in njihove glavne značilnosti.

Jeseni bo producent predstave, Zavod EN-KNAP, izdal tudi DVD, ob katerem se bodo otroci lahko naučili nekaterih gest in gibov, ki jih v predstavi ob pesmi izvajajo mravljice.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-spanskih-borcih-drevi-premiera-predstave-za-otroke-huda-mravljica