V CD premiera predstave TRI psice, DVA planeta, ENA raketa

Avtor: STA

V dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu (CD) bodo drevi ob 20. uri na oder premierno postavili predstavo Urške Vohar TRI psice, DVA planeta, ENA raketa. Predstava je satirična zbirka različnih odlomkov kulturne in zabavne industrije, so zapisali v zavodu Emanat.


Foto: Nada Žgank

TRI psice, DVA planeta, ENA raketa je del resničnosti na neusmiljenem pobočju. Je samopredstavitvena orgija, polna privlačnosti in sijaja, ter sočasno boleče nahajajoča v somraku lastne neizpopolnjenosti.

Kot dodajajo v Emanatu, ki je producent predstave, so glavni razstavni objekt izvajalci sami: "Radodarno tržijo svoje pomanjkljivosti, pri tem pa nastaja mešanica resničnosti in fikcije. Predstava namreč niha med gledališko fikcijo, zabavnimi plesnimi vložki in glasbenimi elementi ter proizvaja začasno skladišče fiktivnih avtobiografij. Njeni akterji so se pripravljeni brezkompromisno prilagoditi in podrediti za izvršitev višjega cilja - pobeg na planet novih možnosti, novih priložnosti."

Poleg avtorice v predstavi nastopata še Jelena Rusjan in Nataša Živković, koncept je nastal po zamisli Voharjeve in Georga Hobmeiera, dramaturgijo podpisuje Simona Semenič, kostumografijo pa Urška Recer.

Predstava, ki je nastala v koprodukciji s Cankarjevim domom, bo na sporedu ponovno 12. in 13. maja.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-cd-premiera-predstave-tri-psice-dva-planeta-ena-raketa