Razpis za prijave na 1. slovensko tekmovanje koreografskih miniatur

Avtor: DBUS

Društvo baletnih umetnikov Slovenije objavlja razpis za prijave na 1. slovensko tekmovanje koreografskih miniatur s področja baleta in plesa.


Organizator tekmovanja je Društvo baletnih umetnikov Slovenije v sodelovanju z SNG Maribor, SNG Opera in balet Ljubljana, ZKD Karol Pahor Piran, Avditorijem Portorož in Občino Piran.

1. slovensko tekmovanje koreografskih miniatur bo potekalo v času od 21. – 22. junija 2014 v Piranu.

Tekmovanje bo potekalo v dveh krogih.
1.    krog: kvalifikacija – sobota, 21. maja 2014: Tartinijevo gledališče Piran
2.    krog: finalni izbor – nedelja, 22.maja 2014: Oder na prostem na Tartinijevem trgu (v primeru slabega vremena Tartinijevo gledališče).

V primeru, da bo na tekmovanje prijavljeno večje število tekmovalcev, zaradi česar vseh predstavitev v prvem krogu ne bo mogoče izvesti v enem dnevu, bo 1. krog tekmovanja poleg v soboto, 21. junija 2014, potekal tudi v petek, 20. junija 2014.

Na tekmovanje se lahko prijavijo posamezniki - koreografi s področja baleta in modernega oziroma sodobnega plesa, ki so:
-    državljani Republike Slovenije,
-    tuji državljani, ki najmanj tri leta aktivno delujejo na področju baletne umetnosti v Republiki Sloveniji.

Tekmovalci morajo na tekmovanje prijaviti dve (2) različni koreografiji, eno za prvi krog tekmovanja in eno za drugi krog tekmovanja.
Vsaka od koreografij mora biti v trajanju najmanj tri (3) in največ osem (8) minut.
Koreografije bodo tekmovale po naslednji dispoziciji:
1.    krog:
koreografija 1 – avtorsko delo v trajanju najmanj tri (3) in največ osem (8) minut, v zasedbi od enega do največ pet plesalcev in na glasbo kateregakoli avtorja in glasbenega žanra po lastnem izboru.

2.    krog:
koreografija 2 – avtorsko delo v trajanju najmanj tri (3) in največ (8) minut, v zasedbi od enega do največ pet plesalcev in na glasbo slovenskega avtorja, v zasedbi od enega do pet pleslcev.

***
Za prijavo na tekmovanje je potrebno pravilno izpolniti in poslati Prijavni obrazec. Skrajni rok za prijave na 1. slovensko tekmovanje koreografskih miniatur je 20. maj 2014.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razpis-za-prijave-na-1-slovensko-tekmovanje-koreografskih-miniatur