Objavljen razpis za direktorja Slovenskega gledališkega inštituta

Avtor: STA

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za direktorja javnega zavoda Slovenski gledališki inštitut. Prijavijo se lahko kandidati z najmanj sedmo stopnjo izobrazbe, najmanj petimi leti izkušenj na vodstvenih položajih in na področju kulture ter znanjem najmanj enega tujega jezika na višji ravni. Ministrstvo bo prijave sprejemalo do 14. aprila.


Foto: Nebojša Tejić/STA

K prijavi z življenjepisom morajo kandidati med drugim predložiti vizijo in razvojne cilje inštituta za mandatno obdobje petih let. To bo, poleg formalnih pogojev, ocenila razpisna komisija, ki bo s prijavljenimi kandidati, ki bodo izpolnjevali vse pogoje, opravila razgovore in ministru predlagala najustreznejšega.

Sklep o ustanovitvi javnega zavoda Slovenski gledališki inštitut je vlada sprejela 27. februarja letos. Inštitut bo prevzel dejavnosti in formalnopravni status doslej obstoječega javnega zavoda Slovenski gledališki muzej. Njegovo poslanstvo je razvoj gledališke kulture in promocija gledališke umetnosti, kar je eden od glavnih ciljev nacionalnega programa za kulturo 2014-2017 na področju uprizoritvenih umetnosti.

Slovenski gledališki inštitut bo nadaljeval in hkrati nadgradil delo gledališkega muzeja, ki je usmerjeno v kontinuirano razvijanje gledališke kulture in dvigovanja zavesti o pomenu in vlogi gledališča za razvoj posameznika in družbe, so sporočili z ministrstva.

Ministrstvo je pred dnevi objavilo tudi poziv za imenovanje dveh članov v sedemčlanski svet inštituta.


Povezava
: Besedilo razpisa


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljen-razpis-za-direktorja-slovenskega-gledaliskega-instituta