Dejavnosti Slovenskega gledališkega muzeja v marcu

Avtor: Slovenski gledališki muzej

V mesecu marcu Slovenski gledališki muzej pripravlja pogovor o položaju žensk v gledališču, delavnico za otroke, predavanje Primoža Jesenka in vodstvo po stalni razstavi.


Marija Vera / Foto: Wikipedija

Danes, 6. marca 2014 ob 18. uri SGM vabi na dogodek z naslovom Dan gledaliških žena. Krajšemu vodstvu po stalni razstavi Slovenskega gledališkega muzeja bo sledil ogled dokumentarnega filma Hočem osvojiti svet. Portret igralke Marije Vere. Pogovor bo tekel o karierni poti ene najuspešnejših slovenskih igralk prve polovice prejšnjega stoletja, o položaju žensk v zgodovini gledališča in o tem, ali je slovensko gledališče še zmeraj bolj domena moških.

Naslednji dogodek, prav tako zaznamovan z dnevom žena, a namenjen otrokom, je delavnica z naslovom Iz kuhinje v gledališče, namenjena otrokom nad 5 let starosti. Delavnica, ki jo bodo v SGM izvedli 8. marca 2014 ob 10. uri, se sprašuje, kaj se zgodi, če v kuhinji naletimo na kuhalnico, ji damo novo podobo in jo preselimo v lutkovno gledališče.

Tudi v mesecu marcu bo organizirano vodstvo po stalni razstavi HOJA ZA GLEDalIŠČEM - Od jezuitov do Cankarja. Udeležite se ga lahko v nedeljo, 16. marca 2014 ob 11. uri. V sredo, 26. marca ob 18. uri bo sledilo predavanje Primoža Jesenka z naslovom Festival Ljubljana in Eksperimentalno gledališče.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dejavnosti-slovenskega-gledaliskega-muzeja-v-marcu