Angelski konec tedna v Mini teatru

Avtor: Mini teater

Nova premiera Mini teatra "Kako ujeti zvezdo" bo na sporedu to soboto, 8. marca 2014, ob 18. uri.


Foto: Arhiv Mini teater

V Mini teater ta konec tedna prihaja predstava ene najbolj priznanih madžarskih režiserk, Ágnes Kuthy. Ta se je našemu občinstvu sicer že predstavila, med drugim s predstavama Gabi in leteči dedek in Sedmeroglava vila na dveh festivalih Mini poletje, tokrat pa se je vrnila v Mini teater s predstavo Kako ujeti zvezdo, ki jo je ustvarila z odličnimi mladimi igralci Sašo Pavlin Stošić, Tadejem Piškom in Robertom Korošcem.

Ágnes Kuthy je ena izmed najpomembnejših umetnic v svoji državi. Režirala je v glavnih madžarskih gledališčih in za svoje delo prejela številne nagrade, med njimi tudi nagrado za najboljšo produkcijo v letu 2012. S svojo ekipo ustvarja predstave na visoki ravni, del ekipe pa je tudi izkušena dramaturginja Lutkovnega gledališča iz Budimpešte, Dóra Gimesi, ki je za predstavo Kako ujeti zvezdo napisala tudi besedilo.

Kako ujeti zvezdo je lutkovna predstava za otroke, pripoveduje pa zgodbo o Teu, majhnem angelu, ki ne zna igrati na rog, se ob popolnih oblakih dolgočasi ter ni sposoben skrbeti za nič in nikogar.

Za likovno podobo predstave je poskrbel Ákos Mátravölgyi, za koreografijo András Fosztó, avtor glasbe pa je bil Csaba Teszárek. Članici ekipe sta bili še asistentka režije Brina Klampfer in lektorica Maja Cerar.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/angelski-konec-tedna-v-mini-teatru