V Celju se začenjajo Dnevi komedije

Avtor: STA

V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se bodo nocoj z uprizoritvijo komične drame Eugena Ionesca Inštrukcija v režiji Matjaža Zupančiča in izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana začeli Dnevi komedije 2014. Selektorica festivala Tatjana Doma je v tekmovalni program uvrstila osem predstav, festival smeha pa se bo zaključil 15. marca.


Foto: Lili Pušnik/STA

Predstave Dnevov komedije se bodo na Velikem odru SLG Celje vrstile ob četrtkih, petkih in sobotah. Festival bo zaključil avtorski projekt Po mojem Slovenci, pod katerega se podpisujeta Boris Kobal in Branko Završan, izvedlo pa ga bo Kulturno umetniško društvo Pod topoli.

Ob zaključku festivala bodo podelili nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Žirijo letošnjega festivala sestavljajo gledališka kritičarka Mojca Jan Zoran, gledališka režiserka Ajda Valcl in dramaturginja Simona Hamer. Tudi letos bodo gledalci vsak večer izbrali komedijantko ali komedijanta večera in glasovali za najboljšo komedijo festivala.

Lani si je naziv žlahtna komedija prislužila predstava Sleparja v krilu v režiji Borisa Kobala in izvedbi SLG Celje.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-celju-se-zacenjajo-dnevi-komedije