Objavljen razpis za generalnega direktorja Cankarjevega doma

Avtor: STA

Ministrstvo za kulturo je v današnjem uradnem listu objavilo razpis za delovno mesto generalnega direktorja Cankarjevega doma. Na razpisano mesto bo imenovan kandidat z ustrezno izobrazbo, najmanj petimi leti izkušenj na vodstvenih delovnih mestih in na področju kulture ter aktivnim znanjem enega svetovnega jezika na višji ravni.


Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot so sporočili z ministrstva, so za izvedbo razpisali imenovali komisijo, ki jo sestavljajo generalni direktor direktorata za ustvarjalnost Gašper Troha, sekretarka na ministrstvu Mojca Jan Zoran, vodja pravne službe ministrstva Matej Zavrl ter Alja Predan in Monika Kartin kot zunanji članici, ki sta v preteklosti sodelovali pri soustvarjanju programa v Cankarjevem domu.

Razpisna komisija bo poleg formalnih pogojev ocenila tudi vizijo in razvojne cilje zavoda za mandatno obdobje, ki jih morajo kandidati priložiti k prijavi, s prijavljenimi kandidati, ki bodo izpolnjevali vse pogoje, pa opravila razgovore in ministru predlagala najustreznejšega.

Kandidati lahko svoje prijave pošljejo na naslov Ministrstva za kulturo, Maistrova 10, Ljubljana ali na elektronski naslov ministrstva gp.mk@gov.si do 17. marca. O izidu razpisa bodo obveščeni v roku osmih dni po izdaji odločbe o izbiri.

Minister za kulturo bo izbranega kandidata za obdobje petih let imenoval po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda, je določeno v razpisu.

Cankarjev dom trenutno vodi Mitja Rotovnik, ki je na direktorski stolček prvič sedel leta 1982. Na čelu osrednjega kulturnega zavoda je torej vse od njegove ustanovitve.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljen-razpis-za-generalnega-direktorja-cankarjevega-doma