Odprtje kavarne Minoritske in predstava Zima v LGMB

Avtor: LGMB

To soboto, 15. februarja 2014, v Lutkovnem gledališču Maribor odpirajo Minoritsko, družinsko kavarno. Interaktivna predstava za najmlajše z naslovom Zima je prva v seriji (štirih) gledaliških doživetij v novi družinski kavarni.


Zima/Foto: Boštjan Lah

V jugozahodnem delu pritličja minoritskega samostana je kotiček prav posebne sorte. Do sedaj prazen, otožen in samoten, se v februarju odeva v nove zgodbe, polne barv, zvokov, vonjev in okusov. V njem se ob sobotah naseljuje Minoritska kavarna, po svoji naravi družinski klub, ki pričakuje obiskovalce vseh starosti, da med 9. uro zjutraj in 19. zvečer okusijo naravno pridelane dobrote manjših lokalnih pridelovalcev, združenih v zadrugi Dobrina (http://www.zadruga-dobrina.si/). Dobrinina gostinska ponudba v Minoritski bo zdrava - naravna, torej tudi sezonska in v izboru omejena, spreminjala pa se bo od sobote do sobote, vse v povezavi s programom, ki bo ob popoldnevih tekel tam. V spodobnem klubu se vendar počne marsikaj, kar je ob okusnem požirku in slastnem zalogaju še v mnogo večje veselje!

Del kavarniškega prostora so preuredili v domišljije poln prostor, v katerem bodo posebno najmlajši lahko aktivno preživljali prosti čas ob ogledu predstav, poslušanju zgodb, spoznavanju lutkovnih svetov, pripovedovanju, itn.

Povezava: več o Minoritski kavarni in spored dogajanja

Zima - interaktivne predstave za najmlajše

Prva v nizu bo na sporedu Zima - interaktivna predstava za najmlajše, ob 15.00 in 17.00. Avtorica uprizoritvene predloge in režiserka je Nika Bezeljak, izvajalka pa Metka Jurc, igralka LGM.

Zima je prva v seriji (štirih) gledaliških doživetji v Minoritski kavarni. Oder, zasnovan kot igralnica, je umeščen v obstoječo arhitekturo tako, da pričara svojevrsten ambient. V tem prostoru igre so dobrodošle družine z vsemi svojimi člani, prosto in vedoželjno pa naj se ga naužijejo najmlajši. Minoritski zajček jim predstavlja svoj domek in razkriva vrt, obarvan v aktualni letni čas. Igralka v vlogi zajčka otroke popelje skozi celostno gledališko doživetje z izbrano slovensko avtorsko in ljudsko poezijo.

Program v kavarni je brezplačen. Vstopnice (do zapolnitve mest) za predstavo Zima obiskovalci dvignejo na blagajni LGM.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/odprtje-kavarne-minoritske-in-predstava-zima-v-lgmb