EnKnapGroup s predstavo Ottetto tokrat v Belgiji

Avtor: STA

Skupina EnKnapGroup je s predstavo Ottetto (8 nihajev za njegovo visokost) po konceptu in v koreografiji Iztoka Kovača ta konec tedna gostovala v gledališču Les Ecuries v valonskem plesnem centru Charleroi Danses. V vodilni belgijski instituciji za sodobno ustvarjanje so koreografsko dekonstruirali in na novo sestavili Oktet Stravinskega.


foto: Andrej Lamut

S predstavo Otteto plesni ansambel EnKnapGroup nadaljuje uspešno evropsko turnejo.

Predstava, ki jo je nemški Kreisezeitung označil za vizualno mojstrovino, je takoj po slovenski premieri konec leta 2012 doživela mednarodno premiero v nemškem Karlsruheju, nato se je v lanskem letu predstavila na več velikih mednarodnih plesnih festivalih po Evropi, med drugim tudi na festivalu Tanz im August v Berlinu. Sledila so gostovanja na Slovaškem in uspešna švicarska turneja v Churu, Bernu in Baslu.

Letos nadaljujejo z gostovanji na tujih odrih, najprej maja v Heilbronnu v Nemčiji.

Predstava koreografsko razstavi in analizira kompozicijo Igorja Stravinskega Oktet (1921) ter ga nato rekonstruira in vizualizira. Poleg petih plesalcev EnKnapGroup je Kovač v predstavo vključil še osem glasbenikov ansambla Akademije Branimirja Slokarja pod vo728dstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh in skupino vizualnih umetnikov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/enknapgroup-s-predstavo-ottetto-tokrat-v-belgiji