Premiera Alice v čudežni deželi v LGL

Avtor: LGL

Na Velikem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana se bo v ponedeljek, 3. februarja, ob 19. uri, zgodila težko pričakovana premiera lutkovno-gibalne premetenke Alica v čudežni deželi. Predstavo je po literarni predlogi Lewisa Carrolla in dramatizaciji Blažke Müller Pograjc režiral Matjaž Pograjc in je namenjena otrokom starejšim od 6 let.


Foto: Boštjan Lah

Gre za predstavo, ki pomeni zgodovinski dogodek sodelovanja med mariborskim in ljubljanskim lutkovnim gledališčem in tako v umetniškem kot produkcijskem smislu predstavlja enega najbolj zahtevnih projektov aktualne sezone.

Na področju lutkovne tehnologije, ki je potekala pod vodstvom tehnologov Mitje Ritmaniča in Gregorja Lorencija, gre za prelomni trenutek, saj so inovacije pri tehnološkem procesu izdelave marionet omogočile posebne razsežnosti komunikacije marionetnih lutk. Lutke v tej predstavi so nekakšen hibrid mimične glave iz silikona in lesenega telesa marionete, animirane pa so na 3,5 metrov dolgi marionetni navezavi.

Za organizirane skupine osnovnošolcev so v LGL pripravili tudi pedagoško gradivo, namenjeno pripravi na predstavo. Gradivo je na voljo na spletni strani www.lgl.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/premiera-alice-v-cudezni-dezeli-v-lgl