Zimski festival uličnega gledališča Ana Mraz letos najprej v Radovljici

Avtor: STA

Gledališče Ane Monro ob koncu leta pripravlja že tradicionalni zimski mednarodni festival uličnega gledališča, ki bo tokrat obiskal več slovenskih mest. Festival, poimenovan Ana Mraz, se začenja danes v Radovljici, do konca decembra pa bodo ulični umetniki prišli še v Ljubljano, Kamnik in Maribor.


foto: Luka Dakskobler

Zimski mednarodni festival Gledališče Ane Monro v sodelovanju s Turizmom Ljubljana v okviru decembrskih prireditev v prestolnici pripravlja že deset let. Tokrat pa bo Ana Mraz, podobno kot pred njo poletna Ana Desetnica in jesenska Ana Plamenita, obiskala tudi druga slovenska mesta, so sporočili iz Gledališča Ane Monro.

Do 26. decembra se bo Ana Mraz mudila na Linhartovem trgu v Radovljici, na Mesarskem mostu v Ljubljani bo med 26. in 30. decembrom, v Samčevem prehodu v Kamniku bo gostovala 26. in 27. decembra, v Mariboru pa se bo na Grajskem trgu in na Gosposki ulici mudila od 28. do 30. decembra.

Na radovljiškem Linhartovem trgu se ob festival začel danes 17. uri, ko bo uličnogledališko dogajanje s klovnovskimi vragolijami v podobi Jacka Flasha odprl avstralski umetnik Gavin Hay. Klovnovski pogled na svet bo tudi sicer rdeča nit letošnjega programa festivala Ana Mraz, saj v goste prihajajo številni zabavljači iz domovine in tujine.

Ob klovnovskih vragolijah bo Ana Mraz obiskovalcem ponudila še prikaz manipuliranja z ognjenimi zublji in nekaj commedie dell'arte v podobi Maskiranega kriminala s študentoma igre Lovrom Finžgarjem in Nikom Škrlecem. Deklica z vžigalicami je bila navdih za ulično predstavo Presketalka v izvedbi Teatra Polpet. Predstavo senc s Spomini pozimi pripravlja AllaTea, žonglerski šov Andrej Tomše, za čarovnijo pa bo skrbel Sam Sebastian.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zimski-festival-ulicnega-gledalisca-ana-mraz-letos-najprej-v-radovljici