Jutri v Drami predavanje prof. Jeanyvesa Guérina

Avtor: SNG Drama Ljubljana

V sredo, 11. decembra, ob 17.30 v veliki dvorani SNG Drama Ljubljana pripravljajo brezplačno predavanje o Albertu Camusu in Kaliguli.


Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Gost bo gospod Jeanyves Guérin, profesor francoske književnosti 20. stoletja na Univerzi Pariz III in eden največjih strokovnjakov za opus Alberta Camusa. Med drugim je avtor del »Camus et la politique«, »Camus et le premier Combat«, »Camus, Portrait de l’artiste en citoyen«, »Albert Camus. Littérature et politique« in »Dictionnaire Albert Camus«.

Dogodek v SNG Drami Ljubljana organizirajo v partnerstvu s Francoskim inštitutom v Sloveniji ob 100. obletnici rojstva Alberta Camusa, in sicer v okviru novega programskega cikla SNG Drama Ljubljana Družabno in družbeno.

Brezplačni dogodki Družabno in družbeno so namenjeni poglobljeni obravnavi aktualnih in za širšo družbeno razpravo pomembnih in zanimivih vprašanj, ki jih odpirajo uprizoritve SNG Drama Ljubljana. Na prvem predavanju v torek, 22. oktobra 2013, so gostili dr. Zorana Milivojevića, ki nam je predaval o zaljubljenosti in erotiki v zrelih letih, temi, ki jo obravnava uprizoritev Boris, Milena, Radko.

Na tokratnem predavanju bo poskrbljeno tudi za prevod iz francoščine v slovenščino in obratno.

Predavanju bo ob 19.30 sledila predstava Kaligula A. Camusa v režiji Vita Tauferja s francoskimi nadnapisi.

Brezplačne vstopnice za predavanje so še na voljo pri blagajni Drame.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/jutri-v-drami-predavanje-prof-jeanyvesa-guerina