Vikend nagrajenih predstav za odrasle v Lutkovnem gledališču Maribor

Avtor: LGMB

V petek 22. in v soboto 23. novembra bo v Lutkovnem gledališču Maribor potekal Vikend nagrajenih predstav za odrasle. Po obeh predstavah bosta tudi pogovora z ustvarjalci. Na ta način LGM tudi za mladino in odrasle obiskovalce razširja izkušnjo obiska gledališča s posebnimi dogodki.


Salto mortale / Foto: Boštjan Lah

V petek, 22. novembra, ob 20. uri bo na sporedu predstava Salto mortale, režiserja in avtorja likovne podobe Silvana Omerzuja, ki je na letošnjem 7. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije prejela nagrado za najboljšo režijo ter nagrado za izvirno besedilo (Nebojša Pop Tasić).

V soboto, 23. novembra, prav tako ob 20. uri, pa bo na sporedu predstava Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., avtorja in režiserja Matije Solceta, ki je na letošnjem 7. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije prejela nagrado za najboljšo uprizoritev - GRAND PRIX, na 8. mednarodnem lutkovnem festivalu za odrasle PIERROT v Stari Zagori (Bolgarija) septembra 2013 pa je prejela nagrado za režijo.

Po obeh predstavah bosta pogovora z ustvarjalci, ki ju bo vodila diplomirana režiserka Nika Bezeljak:

»Namen pogovorov je gledalcem osvetliti proces nastajanja lutkovne predstave, predstaviti ustvarjalce, predvsem pa odpreti priložnosti, da gledalcem poleg ogleda predstave gledališče ponudi tudi možnost interakcije, sodelovanja in učenja. Pogovori ponujajo skupno podoživljanje umetniškega dogodka in priložnost za artikulacijo lastnega mnenja o njem.«


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vikend-nagrajenih-predstav-za-odrasle-v-lutkovnem-gledaliscu-maribor