Na odru Mini teatra predstava po motivih Lile Prap 1001 pravljica

Avtor: STA

V Mini Teatru na Ljubljanskem gradu bodo drevi premierno uprizorili lutkovno predstavo po motivih 1001 pravljice Lile Prap v režiji Andreja Adameka in produkciji ZOOM Teatra. V lutkovni predstavi, namenjeni otrokom, starejšim od treh let, igrata ter otroke animirata Mateja Šušteršič in Tadeja Zajec.



Lutkovna predstava se začne s pripovedjo o Tadeji in Mateji, ki se ne znajdeta več v zmešnjavi pravljic in ju reši šele pravljični labirint 1001 pravljice. Z junakoma, pridno deklico ter nagajivim dečkom, se znajdeta v vrtincu znanih pravljic, kjer se spopadeta z najrazličnejšimi ovirami. Z vztrajnostjo, pogumom in medsebojno pomočjo deklica in deček, kot so zapisali v gledališču Lutke Zajec, premagata vse preizkušnje in spoznata pomen pravega prijateljstva.

Za dramaturgijo predstave so poleg Adameka poskrbeli še igralki in Jože Zajec. Slednji je poskrbel tudi za scenografijo in s Šušteršičevo oblikoval lutke.

Predstava je nastala v produkciji ZOOM Teatra ter v koprodukciji z Lutkovno skupino Bobek in Mini teatrom. ZOOM Teater, Zavod za lutkovno in njej sorodno ustvarjalnost so leta 1993 ustanovili lutkarji Brane Vižintin, Marjan Kunaver, Andrej Adamek, Renata Kalemba, Andrej Žibert, Jože Zajec in drugi. Nekateri so stopili na samostojno ustvarjalno pot, gledališče ZOOM pa se je preimenovalo v Gledališče Lutke Zajec.

Zdaj pa ZOOM Teater ponovno vstopa v slovenski lutkovni prostor, tokrat s člani Gledališča Lutke Zajec in nekdanjimi člani gledališča ZOOM kot zunanjimi sodelavci.

Lutkovna skupina Bobek je nastala leta 2007, ko sta moči združila lutkovna ustvarjalca Adamek in Šušteršičeva. Skupina je v začetku delovala pod okriljem Hiše otrok in umetnosti, od letos pa deluje samostojno.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-odru-mini-teatra-predstava-po-motivih-lile-prap-1001-pravljica