V ptujskem gledališču premiera otroške predstave Vedno te ima nekdo rad

Avtor: STA

V Mestnem gledališču Ptuj bo danes premiera dramsko-lutkovne predstave za otroke Vedno te ima nekdo rad v režiji ter izvedbi Iune Ornik in Romane Ercegović. Predstava pripoveduje o otrokovi stiski ob kritiki staršev in možnostih, kako lahko ta ponovno pridobi zaupanje vase in pozitivno samopodobo.


foto: Arhiv MGP

Glavna dramska lika sta mala miška in palček. Zgodba se začne v deželi Srca, kjer vlada veselje in pesem - palčki, drevesne in cvetlične vile, čarobne živali si pomagajo med seboj, njihovo najpomembnejše delo pa je skrb za čarobni potok, ki napaja srca vseh otrok sveta z vodo veselja. V nekem trenutku ugotovijo, da potoček ne teče, kot bi moral, zato v deželi nastane preplah.

Besedilo je avtorsko delo Ercegovićeve, Ornikova je podpisala scenografijo in idejno zasnovo lutk, medtem ko je za tehnologijo, likovno zasnovo, izdelavo scene, lutk in kostumov poskrbela Maja Peterlin, so sporočili iz ptujskega gledališča.

Predstava je nastala v koprodukciji ptujske hiše s Studiom za raziskovanje obrednih oblik gledališča Ptuj in Gledališča Lalanit Ljubljana.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ptujskem-gledaliscu-premiera-otroske-predstave-vedno-te-ima-nekdo-rad