V SNG Maribor z "mikrodonacijami" na pomoč otrokom

Avtor: STA

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor v zadnjih letih opažajo, da vse več staršev svojim otrokom ne more več kupiti vstopnic za ogled gledaliških predstav. Zato so uvedli t.i. mikrodonacije, s katerimi je ob nakupu vstopnice mogoče prispevati v sklad za vstopnice otrok, ki si sicer ne bi mogli ogledati predstav.


foto Grega Mlakar / STA

Kot so pojasnili v SNG Maribor, ima projekt Mikrodonacije jasno humanitarno noto, ki se odraža v sloganu tega gledališča "Investiranje v kulturni jutri". S projektom želijo spodbuditi kulturno zavest in omogočiti umetniško rast tistim, ki si je sami iz različnih finančnih razlogov ne morejo privoščiti. Fond je namenjen nakupu vstopnic otrokom, mladim in tudi družinam, "ki jim je sreča v tej gospodarski krizi obrnila hrbet", pojasnjujejo v gledališču.

Za projekt mikrodonacij so se odločili, ker jim v zadnjih letih vse več učiteljev sporoča, da si nekatere družine učencev ne morejo privoščiti dodatnega finančnega bremena, ki jim ga predstavlja nakup vstopnic za ogled gledaliških predstav. Starši in otroci poskušajo skriti svoj nezavidljivi gmotni položaj in zaradi sramu tisti dan raje izostanejo od pouka.

Sredstva za mikrodonacije lahko posamezniki prispevajo tako ob nakupu vstopnic prek interneta kot pri gledališki blagajni. Vsak lahko prispeva, kolikor želi. Doslej so največkrat prejeli manjše vsote, pohvalijo pa se lahko tudi z večjo donacijo, ki jo je prispevala ena od bank. Z njo bodo lahko, kot so pojasnili, omogočili ogled predstave več sto otrokom.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-sng-maribor-z-mikrodonacijami-na-pomoc-otrokom