Delavnice dramskega pisanja 2010

Avtor: Prešernovo gledališče Kranj

Dramske delavnice bodo potekale v okviru 40. TEDNA SLOVENSKE DRAME med 20. marcem in 2. aprilom 2010 v Prešernovem gledališču v Kranju.


1. DELAVNICA DRAMSKEGA PISANJA: PSIHODRAMA
Delavnico z naslovom PSIHODRAMA bodo vodili gledališki režiser in pedagog na AGRFT v Ljubljani Tomi Janežič, beograjski psihiater in vodja Inštituta za psihodramo v Beogradu dr. Vladimir Milošević ter psihodramatičarka in igralka Hedva Novich iz Izraela.
Delavnica bo potekala med 29. in 31. marcem 2010 in je namenjena mladim dramatikom, ki jih zanima psihodrama in ki bi radi izvedeli, kako uporabljati tehnike psihodrame pri kreativnem dramskem pisanju.
Največje število udeležencev je dvajset (20). Prosimo, da prijavi priložite še kratek življenjepis.

2. DELAVNICA DRAMSKEGA PISANJA ZA MLADE DRAMATIKE
Delavnico z naslovom DOGODEK V MESTU GOGI  bo vodila hrvaška dramatičarka in pedagoginja na zagrebški igralski akademiji Ivana Sajko in bo potekala med 31. marcem in 2. aprilom 2010. Namenjena je mladim dramatikom, ki že poznajo osnove dramskega pisanja in bi radi svoje znanje še nadgradili.
Največje število udeležencev je pet (5). Prosimo, da prijavi priložite še kratek sinopsis (na eni strani), ki se na kakršen koli način navezuje Grumov Dogodek v mestu Gogi ali ga problematizira.
           
3. DELAVNICA DRAMSKEGA PISANJA ZA ZAČETNIKE VSEH STOPENJ
Delavnico bo vodila mlada dramatičarka Kim Komljanec in bo potekala med 28. marcem in 2. aprilom 2010. Namenjena je posameznikom, ki se dramskega pisanja lotevajo prvič ali pa imajo že nekaj izkušenj. Spoznavali bomo osnovne elemente dramskega besedila (oseba, zgodba, čas in prostor, tema/ideja/pokrajina drame, zunanja in notranja struktura dramskega besedila pa še kaj). Z vsako od teh tem se bomo ukvarjali praktično (skozi samostojno in vodeno pisanje, vaje, pogovore in igro) ter jo začinili tudi z nekaj teorije. Skupaj si bomo ogledali nekaj predstav na festivalu TSD in se tudi iz njih kaj naučili.
Največje število udeležencev je deset (10). Prosimo, da prijavi priložite tri povedi (ne več ne manj!) o sebi in napišete, ali razumete angleško (kar pa seveda ni pogoj).

Prijave na vse tri delavnice sprejemamo vključno do 25. februarja 2010 na elektronskem naslovu pgk@pgk.si ali na naslovu Prešernovo gledališče Kranj, Glavni trg 6, s pripisom »Prijava na dramske delavnice«. Prijava mora (poleg posebnih zahtev posamezne delavnice) vsebovati ime, priimek, naslov, telefon in elektronski naslov.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnice-dramskega-pisanja-2010