Ivanušič s predstavo o zgodovini glasbe na festivalu komedije v Zagrebu

Avtor: STA

Slovenska glasbena monokomedija Od tišine do glasbe Jureta Ivanušiča bo popestrila letošnje Bobijeve dneve smeha, ki bodo potekali do 26. oktobra. Festival drugo leto zapored pripravlja zagrebška gledališka skupina Histrioni v spomin na svojega nekdanjega člana, znanega hrvaškega igralca slovenskih korenin, Josipa Bobija Marottija.



Festival komedije v čast priljubljenem igralcu Marottiju od lanskega leta odpira gledališko sezono v Histrionskem domu.

Ivanušičeva gledališka uspešnica o zgodovini glasbe in glasbenih stilov od kamene dobe do sodobne glasbe bo na sporedu 25. oktobra.

Festival komedije bodo sklenili 26. oktobra s predstavo skupine Histrioni Meščanski otrok v režiji Kalmana Mesarića. S to predstavo so obudili spomine na komedijo o odnosu Zagrebčanov in njihovih sosedov iz okoliških vasi, ki je bila prvič odigrana leta 1936 v takratnem malem gledališču HNK Zagreb, današnjem dramskem gledališču Gavella.

"Zagrebški Slovenec" Marotti je bil sicer eden od ustanoviteljev gledališča Gavella, znan pa je tudi po številnih televizijskih in filmskih vlogah.

Generacije otrok so odraščale ob njegovih sinhronizacijah Kremenčkovih in Smrkcev. Marotti je med drugim poučeval igro na zagrebški akademiji dramskih umetnosti.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ivanusic-s-predstavo-o-zgodovini-glasbe-na-festivalu-komedije-v-zagrebu