Avdicija za mladega igralca

Avtor: SMG

Avdicija za vlogo Fejdipida v projektu Məgle po predlogi Aristofanovih Oblačic (Νεφέλαι) v Slovenskem mladinskem gledališču.


foto: Arhiv STA

Za projekt v režiji Jureta Novaka, ki bo od 6. novembra do sredine februarja nastajal v SMG, razpisujemo avdicijo za vlogo, ki v osnovi temelji na liku Fejdipida, zapravljivega sina iz Aristofanovih Oblačic.

Gre za avtorski projekt, ki bo poleg grškega izvirnika raziskoval še sodobno politično misel in lastne vpoglede ustvarjalcev/nastopajočih v konsistentno etično ter politično umetniško delovanje.

Za avdicijo, ki bo potekala 27. oktobra med 11. in 19. uro v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča, se lahko prijavijo moški med 21. in 30. letom starosti s končano univerzitetno izobrazbo igralca oziroma absolventi AGRFT ali ekvivalentnega študijskega programa v tujini.

Za avdicijo je potrebna predhodna prijava, ki naj vsebuje kandidatov CV s fotografijo ter:
• izbran odlomek poljubnega političnega govora (slovenskega ali tujega, aktualnega ali zgodovinskega), katerega interpretacijo kandidat pripravi za nastop na avdiciji (do ene strani);
• kratek zapis o kandidatovi izkušnji s »slovensko pomladjo«, to je z vstajniškim gibanjem, ki se je začelo z Mariborskim »Gotof je!«. Zapis, dolg do ene strani, naj vsebuje kandidatovo mnenje o tem fenomenu.

Kandidat naj bo seznanjen z Oblačicami (slovenski filološki prevod: Litera, 2006; na spletu je dostopnih tudi več kakovostnih prevodov v angleški jezik).

Prijave na: megle@jurenovak.org do 23. oktobra. O točni uri in lokaciji avdicije bomo kandidate obvestili naknadno.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/avdicija-za-mladega-igralca