V SiTi Teatru nestrpna komedija o stereotipih v Sloveniji

Avtor: STA

V SiTi Tetru BTC bodo s krstno uprizoritvijo komedije TAK SI v režiji Aleksandra Popovskega drevi uvedli novo sezono. "Gre za zabavno igro, za nestrpno komedijo, ki na zabaven način govori o stereotipih v našem prostoru," je dejal Tadej Toš, v igri taksist Roman, ki ga je življenje v času finančne krize zapeljalo v slepo ulico.


Foto: Arhiv SiTi Teater

"S tem, ko o tem govorimo, želimo ljudi pripraviti, da o tem razmislijo in posledično naredimo svet boljši," je dejal Toš, ki meni, da bo občinstvo razumelo in sprejelo zabavno igra s pridihom aktualne tematike in dejanskega stanja v družbi.

"Vera, da se lahko dotaknemo ljudi, pa mora vedno obstajati. Če ne bi verjeli v to možnost, bi bilo to popolnoma nesmiselno početi," je še dodal.

V aktualni in nestrpni komediji, ki na navidezno lahkoten način raziskuje, koliko prikrite jeze se skriva v ljudeh, sta s Popovskim poleg Toša moči združila Goran Vojnović kot pisec besedila in Klemen Slakonja v vlogah Romanovih potnikov.

"Roman nam lahko v uprizoritvenem smislu največ ponudi, saj je literatura nekaj drugega kot je lik, ki mora živeti na odru. Je človek, ki je pod pritiskom in se mu je v življenju marsikaj zgodilo. Po eni strani ima nekatere popolnoma nepredstavljive predsodke, po drugi strani pa neko lepo, človeško srčno širino. V njem je združeno vse, kar je človeškega," je svoj lik opisal Toš.

Skozi dojemanje in (ne)sprejemanje sveta potnikov se mora Roman znebiti nekaterih predsodkov, pretehtati vrednote in pretekle odločitve, so zapisali v SiTi Teatru. Iz brezciljnega tavanja po mestu, ki ga protestniki že dvigajo na noge, Romana prebudi stranka, ki pozna njegovo veliko skrivnost.

Po Toševih besedah ni strahu, da bi prestopili mejo dobrega okusa, saj zaupajo "občutku vseh, ki so vsebinsko in izvedbeno vpleteni v ta projekt".

Po premieri oktobra sledijo še tri ponovitve in sicer 12., 20. in 26. oktobra.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-siti-teatru-nestrpna-komedija-o-stereotipih-v-sloveniji