V SiTi Teater BTC 11. oktobra pripelje TAK SI s Klemnom Slakonjo in Tadejem Tošem

Avtor: SiTi Teater

SiTi Teater BTC letošnjo sezono začenja s krstno uprizoritvijo komedije TAK SI, v kateri svoje talente združujejo avtor Goran Vojnović, režiser Aleksandar Popovski in igralca Klemen Slakonja in Tadej Toš. Premiera bo v petek, 11. oktobra, ob 21h na odru SiTi Teatra BTC.


Foto: Arhiv SiTi Teater

TAK SI – aktualna in nestrpna komedija, ki na navidezno lahkoten način raziskuje, koliko sodbe in prikrite jeze se skriva v našem smehu in vsakdanjem neresnem izmenjavanju mnenj.

Besedilo, delo nagrajenega romanopisca, pesnika, scenarista, filmskega režiserja in prvikrat tudi dramatika Gorana Vojnovića, v že prepoznavnem slogu kaže na komičnost naših prepričanj. Tadej Toš je nezadovoljen taksist Roman, ki ga je življenje v času finančne krize zapeljalo v slepo ulico. Klemen Slakonja pa v vlogah konceptualnega umetnika, vstajniškega čefurja, transvestita, brezposelnega kravatarja, neizkušenega duhovnika, italijanskega turista in drugih naključnih sopotnikov iz Romana izvablja nestrpnost in vso jezo, žalost in obup, ki se za njo skrivajo. Skozi njihovo dojemanje in (ne)sprejemanje sveta se mora znebiti nekaterih predsodkov, pretehtati vrednote in pretekle odločitve. Iz brezciljnega tavanja po mestu, ki ga protestniki že dvigajo na noge, Romana prebudi stranka, ki pozna njegovo veliko skrivnost.

Priznan in v Sloveniji večkrat gostujoči makedonski gledališki in filmski režiser Aleksandar Popovski tragičnost situacij v taksiju začini s humorjem, ki ga naša znana igralca, odmevna TV voditelja in vrhunska komika zelo zares in hkrati zelo duhovito vozita po odru.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-siti-teater-btc-11-oktobra-pripelje-tak-si-s-klemnom-slakonjo-in-tadejem-tosem