Flotina mednarodna produkcija v Londonu

Avtor: Flota

27. septembra bo v Greenwich Dance gostovala predstava s pomenljivim naslovom V zvezi z razbojniško jamo/ In Reference to the Robbers Cave, britanskega Koreografa Roberta Clarka.


foto: Dominik Fras

V predstavi sodeluje tudi slovenska plesalka Kaja Janjić. Predstava je premiero doživela na letošnjem festivalu Front@ in je nastajala v koprodukcij mreže Beyond Front@, ki združuje plesne organizacije iz srednje Evrope in Velike Britanije. Njeno delovanje koordinira zavod Flota.

Predstavo In Reference to the Robbers Cave odlikuje izjemna dinamika in čista plesnost, ki pa kljub temu plete mrežo medsebojnih odnosov petih izjemnih plesalcev. Dinamična koreografska kompozicija je v gibu dobesedno prepletena z glasbo avstrijskega skladatelja Ulrich Troyerja, ki jo je ustvaril posebej za to predstavo.

Britanski koreograf Robert Clark, ki spada med najzanimivejše britanske koreografe mlajše generacije se je pri ustvarjanju predstave naslonil na poskus iz socialne psihologije poimenovan Robbers Cave Study, ki je obravnaval konflikte v določeni skupini in povezao s tekmovalnostjo posameznikov. Tema predstave je mojstrsko uprizorjena v gibu, ki je tako kot kompozicija izčiščen in brez odvečne pripovednosti.

Predstava In Reference to the Robbers Cave je nastajala v daljšem enoletnem procesu in v produkcijskem sodelovanje šestih organizacij iz različnih evropskih držav. V njej sodelujejo plesalci iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Velike Britranije. S tem gostovanjem predstava začenja pot po evropskih odrih in umešča zavod Flota iz Murske Sobote med vidnejše evropske producente.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/flotina-mednarodna-produkcija-v-londonu