Mariborsko lutkovno gledališče do konca leta z zunanjim avditorijem

Avtor: STA

V Lutkovnem gledališču Maribor bo do konca tega leta zgrajen zunanji avditorij. Kot napovedujejo na mariborski občini, bodo novi oder lahko začeli uporabljati v prihodnjem letu. Projekt, vreden 1,8 milijona evrov, je sofinanciran iz evropskih sredstev, pol milijona pa naj bi prišlo iz proračuna Mestne občine Maribor.


Mojca Redjko / foto Boštjan Lah

Čeprav se je lutkovno gledališče preselilo v prostore nekdanjega minoritskega samostana na Lentu že jeseni 2010, so zunanji avditorij zaradi pomanjkanja finančnih sredstev začeli graditi šele konec lanskega leta.

Direktorica gledališča Mojca Redjko pravi, da bi ga v najboljšem primeru lahko začeli uporabljati spomladi, ko bo tudi vreme temu primerno.

Več negotovosti je pri predvideni obnovi minoritske cerkve ob lutkovnem gledališču, v kateri naj bi uredili večnamensko prireditveno dvorano, še posebej prirejeno za koncerte in druge glasbene dogodke.

Kot pojasnjujejo na občini, je prenova minoritske cerkve načrtovana do konca leta 2014, v kolikor arheološke raziskave ne bodo podaljšale roka izvedbe. Do sedaj opravljena arheološka sondiranja so namreč razkrila precej starejšo zgodovino Maribora, kot je bilo doslej mišljeno. "Sedanja cerkev je postavljena na ostanke starejše cerkve," so pojasnili, več podatkov pa naj bi bilo znanih po končanih zaščitnih arheoloških raziskavah.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mariborsko-lutkovno-gledalisce-do-konca-leta-z-zunanjim-avditorijem