Delavnice v mesecu oktobru

Avtor: Emanat

Zavod Emanat vabi na delavnice v mesecu oktobru: La Pocha Nostra, Glasna delavnica Irene Tomažin ter plesna delavnica za otroke Mala in velika plesalnica.


Mala in velika plesalnica / foto: Urška Boljkovac

Delavnica La Pocha Nostra
Vabimo vas k prijavi na meddisciplinarno, medrasno in medgeneracijsko delavnico o performansu radikalne in kritične performativne skupine La Pocha Nostra, ki jo vodita člana skupine Guillermo Gómez-Peña, Dani d'Emilia in Erica Mott. Vabljeni študentje različnih univerzitetnih smeri, kot tudi profesionalni performerji, igralci, plesalci, pisatelji, glasbeniki in pesniki, videografi, oblikovalci, vizualni umetniki in teoretiki, ki vas pri delu zanima uporaba človeškega telesa.

Z udeleženci delavnice bodo voditelji Guillermo Gómez-Peña, Dani d'Emilia in Erica Mott delili svoje eklektične performativne tehnike, jih izzivali, da razvijajo hibridne osebnosti, podobe in ritualne strukture, ki temeljijo na njihovih lastnih kompleksnih identitetah, osebni estetiki in političnih vprašanjih.

Prijava: Prosimo vas, da najkasneje do 1. 10. 2013 pošljete pismo o nameri, kratek življenjepis, kontakt (e-mail in telefonska številka) in primere svojega dela na contact@cityofwomen.org. Število mest na delavnici je omejeno. Prijava je obvezna.

Koncept: La Pocha Nostra
Produkcija: Društvo za promocijo žensk v kulturi - Mesto žensk / Koprodukcija: Emanat / V sodelovanju: Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, DIC-Kreatorij  / Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana
Povezava: Več informacij

***
Irena Tomažin: Glasna delavnica

»Glas ima več teles, telo ima pa več glasov. Tako nikoli ne zmanjkata drug drugemu. Da bi se slišal, moraš biti pogumen. Odpri že ta vrata in se začni igrat. Maaa, v bistvu je petje (samo) petje…« (Irena Tomažin)

Z oktobrom se pričenja redna, tedenska delavnica, namenjena vsem, ki jih zanima vokalno izražanje. Predznanje ni zahtevano, redna udeležba je priporočena.
Delavnica bo potekala od oktobra do decembra 2013.

Organizacija: Emanat  / finančna podpora: Mestna občina Ljubljana
Povezava: Več informacij

***
Mala in velika plesalnica - plesna delavnica za otroke

Pod mentorskim vodstvom Barbare Kanc bodo v letu 2014, v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana, potekale gibalne delavnice za otroke, namenjene razvijanju ljubezni do plesa, smisla za plesno umetnost in razvoju psihofizičnih sposobnosti.

Vpis poteka pri blagajni LGL do 1.oktobra 2012.

Organizacija in izvedba: Lutkovno gledališče Ljubljana in Emanat
Povezava: Več informacij


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnice-v-mesecu-oktobru