Velika igralska nagrada Risto Šiškov za najvišji igralski dosežek Niku Goršiču

Avtor: Mini teater

Na 21. mednarodnem festivalu komornega gledališča Risto Šiškov v Makedoniji je bila velika igralska nagrada Risto Šiškov podeljena Niku Goršiču za predstavo Stol(čk)i v produkciji Mini teatra. S tem je bila nagrada prvič v zgodovini podeljena tujemu igralcu.


Foto: Miha Fras

Strokovna žirija 21. mednarodnega festivala komornega gledališča Risto Šiškov v sestavi Nikola Ristanovski - igralec in predsednik žirije (Makedonija), Nikolaj Poljakov - režiser (Bolgarija), Bilge Emin - dramaturg (Turčija), Liljana Mazova - gledališka kritičarka (Makedonija) in Nikola Vandov - gledališki kritik (Bolgarija) je po ogledu vseh 17 predstav v tekmovalnem programu sprejela naslednjo odločitev: veliko nagrado Risto Šiškov za najvišji igralski dosežek prejme Niko Goršič za izvedbo predstave Stol(čk)i po E. Ionescu v produkciji Mini teatra Ljubljana, Slovenija. Velika nagrada je izredno priznanje, saj je prvič v zgodovini podeljena tujcu! Niku Goršiču je bila na večerni podelitvi podeljena zlata verižica z medaljonom Rista Šiškova, ki jo je pred njim prejelo le 20 igralcev.

Na 21. mednarodnem festivalu komornega gledališča Risto Šiškov v Makedoniji, ki je potekal od 8. do 13. septembra, se je Mini teater z avtorskim projektom Nika Goršiča, ki pod psevdonimom Nick Upper podpisuje tudi režijo predstave, predstavil 11. septembra. Festival komornega gledališča Risto Šiškov v makedonski Strumici poteka že od leta 1992 v čast velikemu makedonskemu igralcu Ristu Šiškovu, od leta 2005 pa ima tudi mednarodni značajostaja eden najpomembnejših gledaliških in kulturnih dogodkov v Makedoniji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/velika-igralska-nagrada-risto-siskov-za-najvisji-igralski-dosezek-niku-gorsicu