Tri nove mednarodne nagrade za Sneguljčico Mini teatra

Avtor: Mini teater

Na 2. mednarodnem festivalu lutkarstva v Podgorici je Sneguljčica Mini teatra prejela tri nove nagrade.


foto Miha Fras


Že to soboto, 14. septembra 2013, pa se Sneguljčica ponovno nagrajenega češkega režiserja Mareka Bečke, ki v Mini teatru pravkar pripravlja novo predstavo Pogumna Molly z Robertom Korošcem in Joseom, odpravlja tudi v Nemčijo, kjer bo gostovala na Mednarodnem otroškem festivalu Neues Europa v Kölnu.

Mednarodno strokovno žirijo so sestavljali Marta Aroksalaši – igralka in direktorica Dečjeg pozorišta Subotica (Srbija), Hristina Nedeva – scenografinja (Bolgarija) in Jelena Nenezić Rakočević – igralka (Črna gora). Na festivalu, ki je lansko leto pritegnil več kot 7.000 otrok in njihovih spremljevalcev, se je Sneguljčica Mini teatra  z Joseom in Vesno Vončina predstavila 7. septembra 2013, festival, na katerem so se predstavile štiri predstave iz štirih držav – Črne gore, Srbije, Slovenije in Makedonije - pa je potekal od 5. do 8. septembra 2013.

Glavno nagrado festivala za najboljšo predstavo je prejelo Labodje jezero Otroškega gledališča iz Kragujevca, nagrado za najbolj izvirno glasbo Dragan Dautovski za Makedonsko prikazno Gledališča za otroke in mladino iz Skopja, nagrado za najboljšo estetsko-tehnološko rešitev lutak je pripravila Stefanka Kjuvlijeva v Labodjem jezeru, tri enakovredne nagrade za igralske stvaritve pa so pripadle Kristini Stevović v predstavi Rdeča kapica Lutkarskega gledališča Šćućkin iz Nikšića, ansamblu predstave Labodje jezero in ansamblu predstave Makedonska prikazna.

Predstave so bile uprizorjene na treh lokacijah: Podgorica, Nikšić in Herceg Novi. Poleg Mini teatrove Sneguljčice so bile del festivala tudi Rdeča kapica (Lutkovno gledališče Šćućkin iz Nikšića), Labodje jezero (Otroško gledališče iz Kragujevca) in Makedonska prikazna (Gledališče za otroke in mladino iz Skopja). Poleg tekmovalnega programa pa je vsak dan festivala potekal tudi spremljevalni program - zabavni program z namenom predstavljanja otroških gledaliških, baletnih in plesnih skupin, zborov, folklornih ansamblov, malih in velikih solistov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/tri-nove-mednarodne-nagrade-za-sneguljcico-mini-teatra-1