Vabilo na predstavitev monografij o Mileni Zupančič in Poldetu Bibiču

Avtor: SNG Drama Ljubljana

Vljudno vas vabimo na prav posebno gledališko druženje v največjo slovensko knjigarno, knjigarno Konzorcij, kjer bosta 5. septembra ob 17.00 v središču pozornosti monografiji SNG Drama Ljubljana o vrhunskih slovenskih igralcih Mileni Zupančič in Poldetu Bibiču.


Oblikovanje: Matjaž Vipotnik / foto: Tone Stojko

Velike gledališke osebnosti ne zaznamujejo le matičnih in drugih institucij, v katerih delujejo in ustvarjajo, temveč pomembno vplivajo v širšem družbenem prostoru, ki mu pripadajo. Njihovo življenje je preplet mojstrskih stvaritev, zgrajenih na izjemnih talentih in naporih, pospremljenih s številnimi odrekanji in izpostavljenostjo javnemu mnenju. SNG Drama Ljubljana tako v veliki meri dolguje družbeni in umetniški ugled nekdanjim in sedanjim članicam in članom igralskega ansambla - svečenicam in svečenikom slovenskega gledališča. Milena Zupančič in Polde Bibič sta prvi v vrsti velikih osebnosti, ki se jim Drama spoštljivo in hvaležno priklanja z monografijo.

Pridružite se nam pri pogovoru s portretiranko Mileno Zupančič, ravnateljem SNG Drama Ljubljana Igorjem Samoborjem in urednico monografij Mojco Kranjc. Dogodek bosta zaznamovala tudi režiser Dušan Jovanović in članica igralskega ansambla Drame Saša Pavček. Spregovoril bo še Aleš Berger, eden izmed piscev monografije o Poldetu Bibiču in urednik njegovih knjig Soigralke in Soigralci, ki sta združeni in avtorsko prenovljeni izšli v knjigi Velika igralska družina konec avgusta pri Mladinski knjigi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-na-predstavitev-monografij-o-mileni-zupancic-in-poldetu-bibicu