(Mini) poletje se počasi poslavlja

Avtor: Mini teater

Zaključek mednarodnega festivala Mini poletje s 4 režijami Roberta Waltla.


Grdi raček / foto: Mara Bratoš

Letošnji, že 15. mednarodni festival Mini teatra za otroke, Mini poletje, ki je Ljubljani in Sloveniji poleg predstav Mini teatra letos predstavil tudi odlične predstave gostujočih gledališč s Češke, Slovaške, Madžarske, Belgije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške, bodo zaključile 4 predstave režiserja Roberta Waltla, ki jih je režiral na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini – dve od zaključnih predstav bosta na sporedu v Mini teatru na Križevniški 1 in dve v Drama Ljubljana.

V soboto, 31. avgusta, nas tako v Mini teatru ob 11.00 čaka Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič, koprodukcija Zagrebačkega kazališta mladih s Hrvaške in Mini teatra iz Slovenije, ob 18.00 pa v SNG Drami ena najbolj priljubljenih pravljic za otroke, Grdi raček Zagrebačkega kazališta mladih.

V nedeljo, 1. septembra, bo ob 11.00 v Mini teatru gostoval Grdi raček Hansa Christiana Andersena, koprodukcija Pozorišta lutaka Mostar iz Bosne in Hercegovine in Mini teatra iz Slovenije, ob 18.00 pa bodo ob 100. letnici izida romana ene največjih hrvaških književnic, Ivane Brlić - Mažuranić, ki jo mnogi imenujejo celo »hrvaški Andersen«, v SNG Drami gostovale Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča Gradskega kazališta lutaka Split.

Posebno posvetilo hrvaški gledališki in lutkovni umetnosti
Letošnji 15. mednarodni festival Mini poletje v Ljubljani še posebej posvečamo predstavitvi hrvaške gledališke in lutkovne umetnosti za otroke skozi predstavitev njihovih igralcev, predstav, avtorjev in ostalih gledaliških ustvarjalcev ob vstopu Republike Hrvaške v Evropsko Unijo - dobrodošla, Hrvaška.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mini-poletje-se-pocasi-poslavlja