Kopica komikov za uvod v 6. festival stand-up komedije Panč

Avtor: STA

Na Ljubljanskem gradu se bo nocoj z nastopom petih slovenskih in tujih stand-up komikov začel 6. festival stand-up komedije Panč. Do 24. avgusta bo 20 komikov iz šestih držav na štirih večerih postreglo s pestrim in svežim programom. Na festivalu Panč si želijo vsako leto predstaviti nove "stand-up obraze".


Letos bo med gosti festivala novozelandski komik Jarred Christmas, ki postaja vse večja zvezda, ter britanski komik Ian Stone, ki je na festivalu nastopil že leta 2009. Na letošnji izdaji bodo od tujih stand-up komikov gostovali še Geoff Boyz s Škotske, Spencer Brown iz Anglije, Andrea Andrassy, Ivan Šarić in Domago Pintarić s Hrvaške ter Srdjan Dinčić iz Srbije.

Od slovenskih komikov bodo občinstvo poskušali spraviti v smeh Tomaž Stanovnik, Boštjan Gorenc - Pižama, Matjaž Javšnik, Uroš Kuzman, Dušan Tomić, Ranko Babić, Jernej Celec, Klemen Bučan, Perica Jerković, Klavdija Vlaj, Mladen Pahović in Janez Trontelj. Program bo povezoval Andrej Težak - Tešky, ki je skupaj s Tinom Vodopivcem leta 2008 ustanovil festival Panč.

Prvi poskusi stand-up komedije so se v Sloveniji pojavili že okoli leta 2001 z igralcema Jernejem Kuntnerjem in Violeto Tomič, "pravi" stand-up način nastopanja pa se je na več koncih hkrati pojavil šele okoli leta 2005. Panč festival je kot nadgradnja tega razpršenega delovanja predstavil stand-up komike na enem mestu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kopica-komikov-za-uvod-v-6-festival-stand-up-komedije-panc