Do tu sega gozd na festivalu Zlati lev v Umagu

Avtor: SNG MB

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor gostuje danes z avtorskim projektom Nataše Matjašec Rošker, Branka Jordana in Davorja Herge Do tu sega gozd na 14. mednarodnem festivalu komornega gledališča Zlati lev.


Foto: Tiberiu Marta

Do tu sega gozd temelji na večplastni, fragmentirani besedilni osnovi, ki jo je Nataša Matjašec Rošker pripravila po motivih besedil Falka Richterja, v kateri se skozi poetično subtilnost izmotavajo zgodbe, ki rastejo iz življenja, spominov in domišljije.

Uprizoritev treh igralcev, ki v interpretaciji uporablja gibalno-fizične in dramsko-govorne eksperimente, s svojo specifično neposrednostjo pred gledalce postavlja intimno percepcijo gledališkega in življenjskega prostora, ujetega med vizualno, performativno, glasbeno, likovno, literarno in jezikovno-govorno partituro ter na sebi lasten način problematizira temeljne kategorije sodobnega gledališča.

Režija in koncept prostora sta delo Nataše Matjašec Rošker in Branka Jordana & Davorja Herge, avtor videa je Andrej Intihar, koreograf je Edward Clug, nadzor jezika je opravil Janez Bostič, kostumografija je delo Katje Milosavljević, s.Oliver in NBD group, oblikovalec svetlobe je Tomaž Bezjak, oblikovalec zvoka Srečko Matjašič, vodja predstave je Polonca Rajšp, asistentka Dijana Božič.

Na 14. mednarodnem festivalu komornega gledališča Zlati lev, ki poteka od 14. do 23. junija, je v tekmi za nagrade devet predstav. Umetniški vodja festivala Damir Zlatar Frey se je odločil, da je tema letošnjega festivala družinsko in artistično gledališče. Poleg strokovne žirije, ki jo sestavljajo igralki Jasna Ornela Bery, Helena Minić inrežiser Dražen Ferenčina, bo o najboljši predstavi odločilo tudi občinstvo, ki bo spremljalo festival v prostorih umaškega mestnega gledališča.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/do-tu-sega-gozd-na-festivalu-zlati-lev-v-umagu