Predstava Kaligula et al. študentov AGRFT

Avtor: Mini teater

Ta konec tedna v Mini teatru produkcija 8. semestra dramske igre in gledališke režije AGRFT Kaligula et al.


foto: Klemen Ilovar

Kaligula et al. je zgodba, ki pripoveduje o rimskem cesarju, ki je želel doseči luno, in ostalih, ki so tej njegovi želji zvečine nasprotovali.

Kaligula et al. je skupinski portret ujetih v začaran svet.

Kaligula et al. je pesem meča in materina uspavanka.

Kaligula et al. je vonj naslade in dih smrti.

Kaligula et al. je diplomska predstava študentov dramske igre, gledališke režije in dramaturgije ljubljanske Akademije za gledališče, radio, film in televizijo.

Kaligula et al. je zgodba o rimskem cesarju, ki sanja, da bi nemogoče postalo mogoče, ki sanja, da bi ujel Luno med dlani in da v ogledalu ne bi več videl sebe. Zdi se, da za vladarja celega sveta nobene sanje niso prevelike, saj Luna kmalu pristane v njegovih rokah, v ogledalu pa uzre odsev nekoga drugega. Nemogoče postane mogoče! Ave, Cezar! – Toda odsev naenkrat izstopi iz ogledala in se nameni proti Kaliguli, luna v njegovih dlaneh pa ni več bela in prosojna, ampak krvava in maščevalna.

Kaligula et al. pred gledalca postavlja podobo izmišljenega sveta, ki je lepljenka spominov na veličastje Starega Rima, sanj o večno mladih golih telesih, podob štrenastih las mrtvecev in starcev ter opojnega vonja po lovorju.

Kaligula et al. nastavlja gledalcu ogledalo, v katerem bo ugledal vse kaj drugega od sebe: svet, v katerem veljajo druga pravila, kjer je Luna na dosegu roke in kjer nič ni nemogoče. – Kaligula et al. na varni razdalji gledališke rampe vsakomur na ogled postavlja cesarske sanje.

Produkcija bo na sporedu v soboto, nedeljo in ponedeljek, 15., 16. in 17. junija 2013, ob 20.00 v Mini teatru na Križevniški 1.

Predstavo je režirala Tjaša Črnigoj, dramaturgija je delo Ane Obreza, Tanja Lozej je pripravila scenografijo, kostumograf je Andrej Vrhovnik. V predstavi nastopajo Matija Rupel, Lucija Tratnik,  Benjamin Krnetić, Robert Korošec, Rok Kravanja, Lovro Finžgar, Nejc Cijan Garlatti in Nik Škrlec.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstava-kaligula-et-al-studentov-agrft