Objavljen razpis za ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana

Avtor: STA

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za delovno mesto ravnatelja javnega zavoda SNG Opera in balet Ljubljana. Minister za kulturo bo izbranega kandidata po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta javnega zavoda imenoval za ravnatelja za obdobje petih let. Razpis je odprt do 28. junija, so sporočili z ministrstva.


Foto: Tamino Petelinšek/STA

Delovno mesto v.d. ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana je 20. maja nastopil Peter Sotošek Štular, saj na prvem razpisu ni bil izbran nihče od prijavljenih kandidatov.

Na januarski razpis ministrstva je sicer prispelo 14 vlog. Sedem vlog je bilo pravočasnih in popolnih, kandidati so tudi izpolnjevali formalne pogoje za zasedbo delovnega mesta.

Vendar je svet ljubljanske operno-baletne hiše v predhodnem mnenju kandidatom podal negativno mnenje, strokovni svet pa delno pozitivno mnenje nekaterih članov dvema kandidatoma in predlog, da se razpis ponovi.

Ljubljansko operno-baletno hišo je do srede decembra 2012 vodil Mitja Bervar, ki pa je bil izvoljen za predsednika državnega sveta. Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je zato za v.d. ravnatelja imenovalo vodjo finančno-računovodske službe SNG Opera in Balet Ljubljana Nuško Smolič, ki jo je nato zamenjal Sotošek Štular.

Sotošek Štular je univerzitetni diplomirani pravnik. Od leta 2011 pa vse do 1. maja, ko je vodenje SNG Drama Ljubljana prevzel igralec Igor Samobor, je opravljal funkcijo v.d. ravnatelja SNG Drama Ljubljana. Pred tem je bil med drugim tudi pomočnik direktorice Slovenskega mladinskega gledališča.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljen-razpis-za-ravnatelja-sng-opera-in-balet-ljubljana