Amado mio gostuje v Nemčiji

Avtor: SMG

Slovensko mladinsko gledališče po Franciji in Rusiji nadaljuje spomladansko-poletno turnejo v Nemčiji, kjer se letos predstavlja že drugič.


foto Matej Peternelj

Po izjemno uspešnem februarskem gostovanju v gledališču Thalia v Hamburgu (s predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!) se bo SMG danes, 7. junija, s predstavo Amado mio predstavil v univerzitetnem mestu Karlsruhe. 

Zgodba o ljubezni, uprizorjena po enem izmed najbolj intimnih Pasolinijevih proznih del, je navdušila tudi nemške in francoske snovalce bienalnega festivala novega gledališča Premieres (Premiere), ki ga skupaj organizirajo partnerji iz Strasbourga (Nacionalno gledališče) in Karlsruheja (Badisches Staatstheater). Predstavo bodo na festivalu v istem dnevu odigrali kar dvakrat.

To bo po Italiji, Čilu, Hrvaški, Venezueli in Makedoniji že peta država, v kateri bo gostoval Amado mio, poetična predstava letošnjega dobitnika Župančičeve nagrade mesta Ljubljana za dosežke v zadnjih dveh letih, režiserja in igralca Ivana Peternelja, ki se mu je pri igralski interpretaciji Pasolinija pridružil član našega igralskega ansambla Blaž Šef.

Na festivalu Premiere se bodo na različnih prizoriščih v Karlsruheju v štirih dneh zvrstile predstave novih gledaliških odkritij iz Francije, Nemčije, Madžarske, Nizozemske, Grčije in Slovenije.

Vse uprizoritve so namenjene tako nemškemu kot francoskemu občinstvu, zato bodo opremljene s podnapisi v obeh jezikih.
 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/amado-mio-gostuje-v-nemciji