V Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto v novi sezoni trije abonmaji

Avtor: STA

Kulturni center Janeza Trdine (KCJT) iz Novega mesta je za novo programsko leto 2013-2014 pripravil tri abonmaje, v novi sezoni pa bo nadaljeval tudi z odmevnimi prireditvami kulturne vzgoje za vrtičkarje, šolarje in dijake. Z gledališkim, glasbeno-gledališkim in otroškim abonmajem želijo ohraniti dosedanje in pritegniti nove obiskovalce.


Sluga dveh gospodarjev / foto: Jaka Varmuž

Vodja programa KCJT Saša Šepec je na današnji novinarski konferenci povedala, da bodo v sklopu gledališkega abonmaja obiskovalcem ponudili pet predstav z dvema izbirnima, ogled ene pa jim bodo podarili. Glasbeno-gledališki abonma bo prinesel šest predstav in otroški osem, hkrati pa bodo v okviru kulturne vzgoje, katere prireditve je lani obiskalo približno 19.000 mlajših obiskovalcev, pripravili še 31 predstav, je dodala.

Program gledališkega abonmaja predvideva predstavo Dvom Johna Patricka Shanleya v izvedbi Prešernovega gledališča iz Kranja in avtorski projekt o izbrisanih 25.671, ravno tako v izvedbi Krajnčanov. Nadaljevali bodo z delom Sluga dveh gospodarjev Carla Goldonija v izvedbi Gledališča Koper in Portreti I ter Portreti II v režiji Vita Tauferja in izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča.

Sledile bodo še predstave Kobarid 38 - kronika atentata Dušana Jelinčiča v izvedbi slovenskega tržaškega gledališča, Tri sestre Antona Pavloviča Čehova v izvedbi ljubljanske Drame in Sleparja v krilu Kena Ludwiga v izvedbi celjskega gledališča.

Novomeški glasbeno-gledališki abonma bo prinesel projekt Perspektiva vzhod koncertnega zbora Carmina Slovenica, uglasbeno poezijo Frana Milčinskega Ježka v izvedbi njegove vnukinje Nane Milčinski in njene spremljevalne skupine ter glasbeno-kriminalno komedijo Parole, parole v izvedbi Gledališča Koper.

V KCJT bodo gostovali še s predstavo Trubar in drugi trubadurji slovenske kulture skupina Jararaja, koprodukcijska predstava Marlene Dietrich Nebojše Popa - Tasića ter skupina Medinteran z interpretinjo Klariso Jovanović in s pesmimi Sredozemlja.

Za otroški abonma so pripravili osem različnih gledaliških, lutkovnih, plesnih, glasbeno-gledaliških in glasbenih predstav, s 14-dnevnim vpisovanjem abonmaja pa bodo začeli 10. junija.

Po besedah direktorice KCJT Vesne Dular je njihovo ustanovo v zadnji sezoni - podobno tudi v prejšnjih dveh - v povprečju obiskalo 30.000 ljudi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-kulturnem-centru-janeza-trdine-novo-mesto-v-novi-sezoni-trije-abonmaji