Premiera Katarine Stegnar Dvojna igra

Avtor: Bunker

Vabljeni na premiero avtorskega projekta ene najbolj nadarjenih in vsestranskih performerk Katarine Stegnar "Dvojna igra", ki bo v četrtek 23. maja ob 20.00 v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.


Foto: Arhiv Bunker

Katarina Stegnar v predavanju/performansu obravnava The Great Transition, NEF-ovo publikacijo, ki vsebuje celovit načrt za izgradnjo gospodarstva, ki temelji na stabilnosti, trajnosti in enakosti. »To je moja dolžnost. To je moje poslanstvo. V bistvu (se) igram dvojnega agenta, igram dvojno igro.« (Katarina Stegnar)

Katarina Stegnar (Ljubljana, 1976) je igralka, plesalka in performerka, diplomantka AGRFT in ena najbolj vsestranskih gledaliških ustvarjalk, ki deluje tako v okviru institucionalnih gledališč kot neodvisne produkcije. Skozi čas je razvila svojevrstno uprizoritveno polje, v katerem raziskuje načine scenske predstavitve in problematizira tako lastno ustvarjalnost kot medij, v katerem se izraža. Od leta 1999 je stalna članica skupine Betontanc, leta 2004 se je pridružila skupini Via Negativa, od leta 2010 je članica kolektiva Beton Ltd.

Projekt je nastal v koprodukciji med zavodom Bunker in mrežo Imagine 2020 – Arts and Climate Change, ki združuje prizorišča in festivale uprizoritvene umetnosti po Evropi, s ciljem podpreti umetniška dela, ki se dotikajo vzrokov in posledic klimatskih sprememb ter s tem dvigniti osveščanje med umetniško srenjo in občinstvom, vzpodbuditi mobilnost umetnikov, spremeniti produkcijske prakse ter izzvati spremembe znotraj kulturnega sektorja in širše.

NEF (New Economics Foundation) je think-and-do tank, ki spodbuja inovativne rešitve za gospodarske, okoljske in družbene izzive današnjega časa in ga ni strah izpodbijanja  mainstream razmišljanja. Temeljite analize in politične razprave združuje s praktičnimi rešitvami na terenu, ki jih pogosto oblikuje s pomočjo lokalnih prebivalcev.

Predavanju/performansu bo sledil debatni večer Kaj pa kaj drugi pravijo? Moderirala ga bo dramaturginja predavanja/performansa Andreja Kopač, prisotni sogovorci pa bodo poleg avtorice predstave Katarine Stegnar še klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, predstavnik Delavsko punkerske univerze Tibor Rutar in Andrej Lukšič, predavatelj na Fakulteti za družbene vede.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/premiera-katarine-stegnar-dvojna-igra