Konec maja že 23. Mali festival zaključnih predstav DŠBB

Avtor: DŠBB

Dramska šola Barice Blenkuš vas vabi na že 23. Mali festival zaključnih predstav, ki bo med 31. majem in 2. junijem 2013 v Plesnem teatru Ljubljana. V sklopu festivala se boste lahko prepustili 7 zaključnim produkcijam in eni gostujoči predstavi, ki je plod delavnice dramske igre na Zavodu za invalidno mladino v Kamniku.


Čisto zamešana pravljica / Foto: Primož Pečar

Slušatelji 7 programov Dramske šole Barice Blenkuš so celoletno spoznavanje veščin in tehnik dramske igre, improvizacije in premagovanja treme v zadnjih mesecih nadgradili še s pripravo na svoje prve gledališke nastope, na pravem odru in pred pravo publiko. Pripravili so 7 zaključnih produkcij, ki jih bodo za vsaj en večer popeljale v svet gledališkega blišča, vas pa zagotovo ne bodo pustile ravnodušnih.

V sklopu festivala boste lahko uživali v predstavah slušateljev različnih starosti, od mlajših osnovnošolcev, ki vas bodo zagotovo nasmejali ob svojih lahkotnih in razigranih predstavah, do odraslih, ki vas bodo popeljali v čustvene globine in vam skozi dramsko igro orisali nekatere aktualne družbene problematike.

Letošnji Mali festival zaključnih predstav pa bo otvorila gostujoča predstava, ki je plod delavnice dramske igre na Zavodu za invalidno mladino v Kamniku. Bivši slušatelj Dramske šole Barice Blenkuš, Ajet Kevrić, in ustanovitelj društva Bod' to kar si, je namreč združil svoji strasti do gledališkega ustvarjanja in pomoči mladim s posebnimi potrebami ter s skupino mladih pripravil predstavo Kraljične na poletnem plesu, ki si jo boste lahko ogledali v petek, 31. maja, ob 17.00.

Vstopnice so na voljo na licu mesta po ceni 5 € na predstavo. Več informacij pa najdete na www.dsbb.si, info@dsbb.si in www.facebook.com/info.dsbb.

 
PROGRAM
PETEK (31. 5. 2013):
17.00 – 17.30 »Kraljične na poletnem plesu«
Zaključna predstava delavnice dramske igre Zavoda za invalidno mladino Kamnik, mentorja: Ajet Kevrić in Luka Plečnik. 
18.00 – 18.30 »Gostilna pr 'Krščenem' Matičku«
Zaključna predstava skupine »Mlajši osnovnošolci – začetni«, mentor: Boštjan Štorman.

SOBOTA (1. 6. 2013):
17.00 –  17.30 »Problemi norega mesta«
Zaključna predstava skupine »Mlajši osnovnošolci – nadaljevalni«, mentor: Boštjan Štorman.

18.00 – 18.45 »Ples v moji glavi«
Zaključna predstava skupine, »Starejši osnovnošolci - nadaljevalni.«, mentorji: Damjan Trbovc, Lucija Ćirović in Boštjan Štorman.
19.15 – 20.00 »Večer v parku«
Zaključna predstava skupine »Odrasli - nadaljevalni«, mentorici: Barbara Žefran in Barbara Krajnc.

NEDELJA (2. 6. 2013):
17.00 – 17.45 »Rdeči vlak«
Zaključna predstava skupine »Starejši osnovnošolci – začetni«. mentorica: Lucija Ćirović.
18.15 – 19.30 »Srečanja«
Zaključna predstava skupine »Odrasli - začetni«, mentorici: Barbara Krajnc in Barbara Žefran.
20.00 – 21.15 »Resnične sanje«
Zaključna predstava skupine »Odrasli – intenzivni, mentorica: Vesna Andjelković.

***
O Dramski šoli Barice Blenkuš:
Dramska šola Barice Blenkuš deluje od leta 1990. Je neprofitna gledališka šola in eden izmed centrov otroške, mladinske in ljubiteljske gledališke ustvarjalnosti za odrasle v Sloveniji. V Ljubljani jo je ustanovila igralka Barica Blenkuš, takoj po vrnitvi s študija dramske igre na Theatre-Ecole Catherine Brieux v Parizu. Šola izvaja številne programe s področja gledališke in filmske pedagogike, pripravlja otroške in mladinske produkcije, delavnice in seminarje. V šolskem letu 2012/13 v njej poučujejo: Boštjan Štorman, Lucija Ćirović, Vesna Andjelković, Damjan Trbovc, Barbara Krajnc in Barbara Žefran.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/konec-maja-ze-23-mali-festival-zakljucnih-predstav-dsbb