Na Reki festival malih gledaliških scen

Avtor: STA

Z najboljšo lansko hrvaško gledališko predstavo "Unterstadt" režiserja Zlatka Svibenja so v četrtek na Reki odprli Mednarodni festival malih scen. Na programu je 11 predstav, med katerimi sta tudi dve s slovenskimi umetniki - Božič pri Ivanovih SNG Drama Ljubljana ter koprodukcija Jalova, mariborskega KUD Borza in reške Trafike.


Božič pri Ivanovih / foto: Peter Uhan

Slovenski predstavi bosta na sporedu v soboto, 4. maja. Gledališki triptih Jalova je premiero doživel v sklopu EPK, na programu reškega festivala pa je napovedan del predstave, ki ga je režirala Magdalena Lupi Alvir. Predstavo bodo odigrali v Galeriji Kortil v Hrvaškem kulturnem domu (HKD) na Sušaku.

V sušaškem HKD bo sledila predstava Božič pri Ivanovih, ki jo je po besedilu Aleksandra Ivanovića Vvedenskega režiral Oliver Frljić, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Danes bo na sporedu festivala zagrebško dramsko gledališče Gavella s predstavo Fina mrtva dekleta v režiji Daliborja Matanića.

Na programu so še štiri hrvaške predstave, dve iz Srbije ter ena iz Makedonije in Litve.

Med drugim bo gledališče Ulysses uprizorilo predstavo Cabaret Brecht režiserke Lenke Udovički, zagrebško gledališče mladih (ZKM) pa predstavo Rumena črta, ki jo je režiral Ivica Buljan.

Makedonsko narodno gledališče bo odigralo Bulgakovovo Molierovo življenje v režiji Aleksandra Popovskega. Festival bo v soboto 11. maja, sklenilo Jugoslovansko dramsko gledališče iz Beograda s Shakespearovim Othellom v režiji Miloša Lolića.

Žirijo, ki bo podelila nagrade, sestavljajo igralke Rada Đuričin iz Beograda, Helena Buljan iz Zagreba in Elvia Nacinovich z Reke.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-reki-festival-malih-gledaliskih-scen