Oskarjevec in Pulitzerjev nagrajenec J.P. Shanley na obisku v Prešernovem gledališču Kranj

Avtor: PGK

V Prešernovem gledališču Kranj bodo od 9. do 14. maja 2013 gostili izjemnega ameriškega dramatika, scenarista in režiserja Johna Patricka Shanleyja, avtorja drame Dvom, ki so jo oktobra premierno uprizorili na odru PGK.


Dvom / foto: foto Mare Mutić

John Patrick Shanley je dobitnik vrste uglednih nagrad, med drugim je bil njegov scenarij za film Mesečnica nagrajen z oskarjem, za dramo Dvom pa je prejel Pulitzerjevo nagrado ter nagradi Drama Desk Award in tony.

Ugledni dramatik prihaja v Slovenijo na povabilo kranjskega gledališča, da bi si ogledal uprizoritev Dvoma. Drama, napisana leta 2005, govori o spolni zlorabi v katoliški Cerkvi, kar je, kot je zapisala vodja umetniškega oddelka PG Kranj Marinka Poštrak, prav v zadnjih letih, ob razkritju številnih afer, povezanih z irskimi duhovniki v Ameriki, postalo žgoča tema. Predstavo je režiral Alen Jelen, dramaturginja je bila Marinka Poštrak, v njej pa so nastopili igralci Borut Veselko, Vesna Jevnikar, Vesna Slapar in Maša Kagao Knez.

Vljudno vabljeni, da se 11. maja 2013 ob 19.30 pridružite v Prešernovem gledališču Kranj na predstavi in po njej v zgornjem foajeju prisluhnete pogovoru z avtorjem Johnom Patrickom Shanleyjem. Z gostom se bo pogovarjala novinarka Patricija Maličev. Pogovor, ki bo v angleščini, bodo prevajali.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/oskarjevec-in-pulitzerjev-nagrajenec-j-p-shanley-na-obisku-v-presernovem-gledaliscu-kranj